Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kamatar Sami Chaka (47) nepravomoćno je progašen krivim zbog protupravne naplate duga te nehotičnog sudjelovanja u samubojstvu poduzetnika Davora Cepetića, za što je osuđen na jedinstvenu kazne zatvora od četiri godine.


Zbog protupravne naplate sudac Općinskog suda Mladen Žeravica osudio ga je na tri godine, a zbog sudjelovanja u samoubojstvu na godinu i pol zatvora. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 8. ožujka.

Vezani članci Suci na zabavi s Kerumom Šef splitskog Upravnog suda povrijedio sudačku etiku kad se s Kerumom družio u konobi Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

Sva imovina za koju je utvrđeno da ju je Chaka pribavio nezakonito bit će oduzeta, odnosno nešto više od 1.156.000 kuna, koliko je protupravno naplatio od pokojnog Cepetića.
  
Chaka je državljanin Srbije, odnosno s Kosova, a putovnicu Republike Hrvatske i državljanstvo koje je do nedavno imao, izgubio je jer su svi dokumenti na ime Sebastian Sammy Chaka bili krivotvoreni.
 
Ipak po isteku zatvorske kazne, sudac Žeravica odredio mu je
desetogodišnji izgon iz Hrvatske, te mu produljio pritvor do donošenja pravomoćne presude, ali ne dulje
od listopada 2006. godine.

Chaka je presudu saslušao hladnog izraza lica, a sudac je naveo da je upravo njegovo okrutno i nečovječno postupanje prema pokojnom poduzetniku dovelo do tragičnog ishoda. 
- Svi njegovi financijski problemi, pa ni bolest njegova djeteta gospodine Chaka, nisu bili dovoljni da ga dovedu do samoubojstva. Presudno je bilo Vaše ponašanje,
objasnio je sudac 

Ovo je jedini način da i vi, ali i ostali u ovom gradu, napokon naučite da se dugovi ne smiju ovako naplaćivati. Sudovi nisu najbrži, ali postoje. Njihovo zanemarivanje dovodi nas do ovoga sudac Općinskog suda Mladen Žeraviac

Sudac Žeravica je  rekao i  da je branitelj Veljko Miljević dobro iznio obranu, ali samo onaj dio koji je Chaki išao u prilog, zanemarivši popis Cepetievih isplata kamataru, koji je priložio sam Chaka. 

- Sve upućuje na to da ste s njim postupali nečovječno i
okrutno, da je on razvio patološki strah od vas i na
kraju počinio samoubojstvo. Iako niste računali na
ovakav ishod, ipak ste ga trebali biti svjesni. Na
moje čuenje, naveli ste dug od tri milijuna eura. Takve
vam kamate nijedan sud na svijetu ne bi priznao, zaključio je  sudac Žeravica.