Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su gotovo godinu dana kamatarili 35-godišnjaka kojeg su prisili na potpisivanje ugovora o prodaji stana kako bi namirio navodni dug.


Žrtva je 38-godišnjem osumnjičeniku bila dužna 170 tisuća kuna i do sredine prošle godine vratila je 100 tisuća kuna, a potom je mjesečno plaćala kamatu od tisuću eura. U ožujku ove godine 35-godišnjak više nije mogao plaćati pa je utjerivač došao s drugoosumnjičenim 34-godišnjakom i žrtvi rekao da mu je dužna još 15 tisuća eura te da je taj dug preuzeo drugoosumnjičeni.

Prijeteći mu ozljeđivanjem i smrću prisilio je 35-godišnjaka da potpiše ugovor o prodaji svog stana drugoosumnjičenom za samo 15 tisuća eura te da mu je taj iznos i isplaćen. U strahu za život muškarac je u pratnji dvojice kamatara ugovor ovjerio kod javnog bilježnika.

No, cijeli slučaj je na kraju prijavio policiji koja je uhitila utjerivače i u stanu prvoosumnjičenog pronašla tri ilegalna pištolja te primjerke ugovora o prodaji stana. Obojica osumnjičenih privedena su u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog protupravne naplate, a 38-godišnjak i zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. (Hina)

Vezani članci Sonja Kovač Sonja Kovač konačno pokazala luksuzni stan koji je kupila s dečkom, otkrila i da imaju još jedan razlog za slavlje Slavina Obična slavina stvorila spektakularni efekt na zidu, a sve je uhvaćeno kamerom