Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjerivali dug

Kamatari ga prisilili da im proda stan za 15.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su gotovo godinu dana kamatarili 35-godišnjaka kojeg su prisili na potpisivanje ugovora o prodaji stana kako bi namirio navodni dug.

Žrtva je 38-godišnjem osumnjičeniku bila dužna 170 tisuća kuna i do sredine prošle godine vratila je 100 tisuća kuna, a potom je mjesečno plaćala kamatu od tisuću eura. U ožujku ove godine 35-godišnjak više nije mogao plaćati pa je utjerivač došao s drugoosumnjičenim 34-godišnjakom i žrtvi rekao da mu je dužna još 15 tisuća eura te da je taj dug preuzeo drugoosumnjičeni.

Prijeteći mu ozljeđivanjem i smrću prisilio je 35-godišnjaka da potpiše ugovor o prodaji svog stana drugoosumnjičenom za samo 15 tisuća eura te da mu je taj iznos i isplaćen. U strahu za život muškarac je u pratnji dvojice kamatara ugovor ovjerio kod javnog bilježnika.

No, cijeli slučaj je na kraju prijavio policiji koja je uhitila utjerivače i u stanu prvoosumnjičenog pronašla tri ilegalna pištolja te primjerke ugovora o prodaji stana. Obojica osumnjičenih privedena su u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog protupravne naplate, a 38-godišnjak i zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. (Hina)

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Smještaj za strane radnike? Službe na terenu, stanari zgrade u centru Zagreba nestpljivi: "Želimo što prije saznati o čemu se radi" Policija traži ove osobe - 5 objavljene fotografije Policija traži ovo dvoje ljudi zbog provale u stan: Prepoznajte li ih?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene