U skladištu u Zagrebu policija otkrila čak 10 tona duhana (Foto: PUZ)
U skladištu u Zagrebu policija otkrila čak 10 tona duhana (Foto: PUZ) Foto: PUZ

U jednom zagrebačkom skladištu policija je zaplijenila čak 10 tona sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju.


"S obzirom na to da u navedenom prostoru nitko nije zatečen, obavljen je nasilni ulazak te je utvrđeno da se skladište sastoji od tri međusobno povezane prostorije unutar kojih se nalazi jedan stroj za sitno rezanje duhana, dva prijenosna ovlaživača prostora, više dozatora punjenja, stroj za plastificiranje te 23 palete omotane celofanom s po 80 kutija.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Zaplijenjena tona i pol duhana koji je trebao doći u Hrvatsku Slika nije dostupna Policija uhitila švercere duhanom i cigaretama: Pronašli 321 kg rezanog duhana i 876 šteka raznih cigareta

U svako se nalazi po 110 paketa rezanog duhana mase 50 grama. Iz navedenog proizlazi da u svakoj kutiji ima 5,5 kilograma sitno rezanog duhana, a na svakoj paleti 440 kilograma sitno rezanog duhana, odnosno ukupno 10.120 kilograma sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju", poručuju iz PUZ-a.

Radi se o dosad najvećoj zapljeni duhana na području PU zagrebačke.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s carinskim službenicima Carinske uprave s ciljem utvrđivanja počinitelja kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje.