Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je istražnome sucu osječkoga Županijskoga suda istražni zahtjev protiv prvoosumnjičenoga 57-godišnjega hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti koje je, u rujnu ove godine, uzrokovalo smrt maloljetnog učenika na gradilištu poslovnog centra 'Eurodoma' u Osijeku.


Istražni zahtjev podnesen je protiv drugoosumnjičenoga - osječkog 'Vodovoda', tvrtke koja je izvodila radove na tom objektu zbog osnovane sumnje da je odgovorna za to kazneno djelo. U priopćenju za javnost na internetskim stranicama Općinskoga državnog odvjetništva navodi se kako postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji voditelj gradilišta kao osoba zadužena za provedbu mjera zaštite na radu propustio narediti provedbu svih propisanih zaštitnih mjera. Zbog tog propusta, 28. rujna ove godine 17-godišnji učenik, koji je bio na praksi u toj tvrtki, pao je sa stubišta nezaštićenog ogradom na rub otvora nepokrivenog dizala, a zatim i u otvor dubok 3,15 metara.

Povreda propisane dužnosti

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna tragedija u Kaštel Gomilici: Teretni vlak udario maloljetnika i na mjestu ga usmrtio Odron zemlje na gradilištu omiške zaobilaznice 01 Na gradilištu omiške zaobilaznice nastao veliki odron, iz Hrvatskih cesta poručuju da nema sigurnosne prijetnje

Od teških i za život opasnih ozljeda učenik je 30. rujna 2009. umro u osječkoj Kliničkoj bolnici. Drugoosumnjičenu tvrtku kao izvođača radova sumnjiči se da je povredom propisane dužnosti, kao pravna osoba, odgovorna za opisano kazneno djelo, napominje osječko Općinsko državno odvjetništvo.