Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Osijeku

Istražni zahtjev protiv voditelja gradilišta zbog smrti učenika na praksi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je istražnome sucu osječkoga Županijskoga suda istražni zahtjev protiv prvoosumnjičenoga 57-godišnjega hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti koje je, u rujnu ove godine, uzrokovalo smrt maloljetnog učenika na gradilištu poslovnog centra 'Eurodoma' u Osijeku.

Istražni zahtjev podnesen je protiv drugoosumnjičenoga - osječkog 'Vodovoda', tvrtke koja je izvodila radove na tom objektu zbog osnovane sumnje da je odgovorna za to kazneno djelo. U priopćenju za javnost na internetskim stranicama Općinskoga državnog odvjetništva navodi se kako postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji voditelj gradilišta kao osoba zadužena za provedbu mjera zaštite na radu propustio narediti provedbu svih propisanih zaštitnih mjera. Zbog tog propusta, 28. rujna ove godine 17-godišnji učenik, koji je bio na praksi u toj tvrtki, pao je sa stubišta nezaštićenog ogradom na rub otvora nepokrivenog dizala, a zatim i u otvor dubok 3,15 metara.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević - 1 NAJVEĆI PROJEKT U HRVATSKOJ Tomašević najavio megaprojekt: "Najveći je u povijesti Zagreba i vrijedan je kao četiri žičare" Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Povreda propisane dužnosti

Od teških i za život opasnih ozljeda učenik je 30. rujna 2009. umro u osječkoj Kliničkoj bolnici. Drugoosumnjičenu tvrtku kao izvođača radova sumnjiči se da je povredom propisane dužnosti, kao pravna osoba, odgovorna za opisano kazneno djelo, napominje osječko Općinsko državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene