Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) Foto: Gulliver/Thinkstock

Ljubiša Đurica iz Trebinja potkraj srpnja je ušao u Republiku Hrvatsku preko međunarodnog graničnog prijelaza Klek te u automobilu Fiat Punto bosanskohercegovačkih registarskih oznaka imao skriveno nešto više od dva kilograma heroina.


Ljubiša Đurica, nezaposleni strojarski tehničar iz Trebinja (BiH) priznao je na sudu u Rijeci da je prenosio i posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje 2,028 kilograma heroina. Sud ga je nepravomoćno osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Sud je donio i rješenje o produljenju istražnog zatvora u kojem se Đurica nalazi od 30. kolovoza ove godine, s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, javlja Novi list.

Vezani članci Joint, ilustracija Pušio joint za vrijeme vožnje, nevezan, bez vozačke i bilo kakvog dokumenta: Dobio nevjerojatnu kaznu Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Na pitanje odvjetnika Marka Kuvača koji je zastupao optuženog da objasni sudu razloge zašto je to učinio, Đurica je rekao da je dobio otkaz, supruga mu je bila u visokom stupnju trudnoće, ima dvoje maloljetne djece, živi u jednoj sobi s roditeljima, naprosto nije znao na koji način zaraditi novac da promijeni prozore na sobi.

"Radio sam za dnevnicu, istovarivao šlepere kad bi bilo posla", jecajući je priznao Đurica, sakrivajući suze rukama.

"U međuvremenu je supruga izgubila dijete u osmom mjesecu trudnoće pa mi je još teže jer sam sada u zatvoru. Samo sam htio nabaviti novac, no znam da sam pogriješio", kazao je optuženi i dodao: "Jako mi je krivo što sam iznevjerio svoju obitelj i suprugu".

Đurica je priznao da je drogu preuzeo od čovjeka nadimka Boki iz Nikšića u Crnoj Gori te ju je trebao prevesti za nagradu od 600 eura i predati jednoj osobi u Rijeci, ali da njezin identitet ne zna.

Droga je bila upakirana u čarapama. Otkrivene su tri crne čarape, u svakoj se nalazio omot od PVC folije unutar kojeg su bili vidljivi tragovi kave i po dva, odnosno jedan paket oblijepljen sivom vrpcom, s heroinom unutra. U prvoj čarapi bilo je 886, u drugoj više od 470, a u trećoj čarapi nešto više od 800 grama heroina. Heroin je s razlogom na taj način pakiran, kako bi otkrivanje bilo otežano, pogotovo psima istreniranima za pronalaženje droge, piše Novi list.