Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imoćani strahuju za zdravlje

Imotski: S odlagališta otpada i dalje se šire dim i smrad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su danas nastavili gasiti požar na odlagalištu otpada Jezercu u Imotskom dovozeći vodu cisternama i natapajući mjesta gdje tinja vatra u dubinskim slojevima smeća, odakle se šire dim i jaki smrad diljem imotske kotline.

U gašenju požara, koji je buknuo u petak navečer, danas su sudjelovali vatrogasci iz Imotskog i Zagvozda s četiri cisterne, izvijestila je danas popodne imotska Javna vatrogasna postrojba.

Dim koji se širi iritira oči stanovništvu imotske kotline. Danas im je te tegobe ublažavao vjetar koji je povremeno puhao i rastjerivao dim, ali je prinosio i pojačanom širenju smrada s odlagališta otpada Jezerca.

Gradsko vijeće Imotskog danas je raspravljalo o gašenju požara na odlagalištu Jezercu, a očekuje se da će idućih dana biti angažirani i rovokopači koji će izvlačiti godinama nataložene slojeve smeća, sada zahvaćene požarom, te ih natapali vodom, rekli su vatrogasci. (Hina)

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene