Dragan Paravinja je osuđen jedinstvenom kaznom na 40 godina zatvora. Za ubojstvo Antonije Bilić, Paravinja je nepravomoćno osuđen na 35 godina zatvora, a za pokušaj silovanja na 6 godina.


Sud je Paravinju nepravomoćno osudio na pet godina zatvora i za još jedan pokušaj silovanja djevojke kod Omiša. Kako prema zakonu ne može dobiti više maksimalnih 40 godina zatvora, Paravinji je izrečena upravo maksimalna jedinstvena kazna.

Vezani članci Slika nije dostupna Paravinja osuđen na 40 godina zatvora - potvrđeno i trećom presudom Slika nije dostupna TREĆI PUT ISPOČETKA Sudac zatvorio ročište za javnost i medije, Paravinja negoduje

'Obitelj Bilić je potpuno shrvana. Oni ovu presudu prihvaćaju kao istinu', poručio je tada odvjetnik obitelji Bilić. Odvjetnica Dragana Paravinje Ankica Giljanović je pak naglasila kako će se žaliti na presudu jer smatra kako nije bilo dokaza za ubojstvo.

>> Potvrđeno: To je Antonija Bilić!

>> Početak i kraj slučaja Antonije Bilić

Tijekom sudskog postupka, koji je počeo 22. ožujka ove godine, saslušano je oko 40 svjedoka, pregledan je video materijal kojim je optužba dokazivala Paravinjino kretanje na dan nestanka Antonije Bilić, sudski vještaci svjedočili su o biološkim tragovima nađenim u Paravinjinom kamionu - kosi, krvi i slini - koji pripadaju nestaloj djevojci.

Paravinja se na vlastiti zahtjev i osobno obratio sudu. Svoju je obranu iznosio pola sata. Ponovio je da je nevin, da nije imao ništa s nestankom Antonije Bilić i da je do ove optužnice doveo splet nesretnih okolnosti.

Njegove reakcije na čitanje presude zabilježile su kamere i fotoreporteri.

Tijekom čitanja presude Paravinja je žvakao žvaku i izvodio grimase te odavao dojam čovjeka koji uopće ne doživljava težinu situacije u kojoj se nalazi, kao niti grižnju savjesti za počinjen zločin.

Obrazloženje presude nije niti htio slušati, već je napustio sudnicu. 'Jasenovac je bio pošteniji!. Presudu je potpisao Karamarko!', rekao je nakon izricanja presude Paravinja.

Pogledajte galeriju fotografija i način na koji je Paravinja prihvatio kaznu od 40 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju