Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica osuđen na 40 godina zatvora

Početak i kraj slučaja Antonije Bilić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antonia Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, a posljednji je put viđena na mostu preko rijeke Čikole prije no što je ušla u kamion koji je vozio Dragan Paravinja.

Nakon njezinog nestanka policija je pokrenula nezapamćenu potragu, policijski službenici zajedno s pripadnicima Gorske službe spašavanja pročešljali su svaki centimetar terena oko prometnica kojima se 43-godišnji Paravinja kretao na dan nestanka maloljetnice i nekoliko dana nakon toga, no nije pronađen ni jedan dokaz koji bi istražitelje doveo do nestale djevojke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 40 godina zatvora VIDEO Trenutak kada je Paravinja čuo presudu: Uz psovke izbačen iz sudnice Slika nije dostupna Nastavak suđenja Ubojstvo Antonije Bilić: Vještaci povezali Paravinjin šleper s mjestom pronalaska tijela

>> VIDEO Paravinja: Snimaš li? Jasenovac je bio pošteniji od ovog. Pošteniji!

Sam Paravinja nakon uhićenja u Bosni i Hercegovini priznao je ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, no nakon što je doveden pred hrvatsko pravosuđe sve je zanijekao i do kraja sudskog postupka tvrdio kako nije kriv za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. Priznanje je povukao i rekao kako ga je dao pod prisilom.

>> VIDEO KRIV JE! Paravinja osuđen na 40 godina: Bahato napustio sudnicu

Forenzičari su u njegovom kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu. No, ni nakon opsežne višemjesečne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno. Sve do prošlog utorka, kada su mještani kod Josipdola naišli na njezine posmrtne ostatke.

Paravinja je 19. listopada osuđen na 40 godina zatvora. Za ubojstvo Antonije Bilić nepravomoćno je osuđen na 35 godina zatvora, a za pokušaj silovanja na 6 godina.

Sud je Paravinju nepravomoćno osudio na pet godina zatvora i za još jedan pokušaj silovanja djevojke kod Omiša. Kako prema zakonu ne može dobiti više maksimalnih 40 godina zatvora, Paravinji je izrečena upravo maksimalna jedinstvena kazna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene