Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mirnog sna

Eksplozija uzdrmala Trnavu, bačena bomba, ali u krivo dvorište? Dnevnik Nove TV istražio kome je bila namijenjena

Aktualno Galerija Bomba u Dubravi: Ilustracija - 2 Bomba u Dubravi: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bomba u Dubravi: Ilustracija - 1 Bomba u Dubravi: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bomba u Dubravi: Ilustracija - 3 Bomba u Dubravi: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bomba u Dubravi: Ilustracija - 4 Bomba u Dubravi: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bomba u Dubravi: Ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Nakon krivo zapaljenog automobila u noći sa srijede na četvrtak u Zagrebu je eksplodirala bomba - u krivom dvorištu, barem tako tvrdi vlasnik kuće. Kome je bomba zapravo bila namijenjena, istražio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Miran noćni san u ulici Poljane na zagrebačkoj Trnavi prekinula je snažna detonacija. ''Bilo je oko 1:10, samo je bubnulo odjednom, ja sam čak mislila da je meni terasa pala na tendu'', kazala je Katarina, koja je i izašla u dvorište i shvatila bacio nešto u susjedovo dvorište.

''Zašto? Tko? Kome? Kako? Nikome nisam dužan. S nikime nisam u zavadi. Sa svima sam si tu dobar'', kaže Radivoj, koji nema policijski dosje i za dlaku je izbjegao sigurnu smrt. Bomba je bačena tik uz plinske instalacije. Stradala je tek fasada i automobil: ''Kad je eksplodiralo, vjerojatno je dio kamena odletio. Normalno da je strah - usred noći, ne znam''.

Cijelog dana kriminalistički tehničari izuzimali su tragove koji bi istražitelje doveli do bombaša. Iz zagrebačke policije ne isključuju mogućnost da je ova eksplozivna naprava trebala završiti u nekom drugom dvorištu. Također je Dnevniku Nove TV potvrđeno da još uvijek nemaju počinitelja pod nadzorom.

Kriminalist Josip Pavliček istaknuo je da ovakav događaj ima jasno značenje: ''Najčešće se radi o potpisima koji su vezane uz neke ranije nerazjašnjene međusobne odnose, a mogu biti povezani s kriminalnim aktivnostima aktera''.

Po zagrebačkoj Trnavi šuška se kako je bomba bila namijenjena čovjeku kojem je prije nekoliko godina još uvijek nepoznati počinitelj na ogradu stavio svinjsku glavu s metkom.

Radivoju nije lako, a ni njegovoj obitelji: ''Strašno, ne može biti strašnije, ovi su mi svi moji pod nekakvim stresom''.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dubravi - 7 očevid u tijeku Snažna eksplozija u Zagrebu: Oštećeni kuća i automobili, policija sumnja na eksplozivnu napravu

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlasti imaju novi plan Bomba Pabla Escobara i dalje otkucava: ''Kokainski nilski konji prijete svemu oko sebe''

Miran san donijela bi vijest o uhićenju bombaša, ali problem može biti i nesuradnja potencijalne žrtve. ''Nekooperativnost žrtve usložnjava kriminalističko istraživanje. Međutim, ona niti je izlika niti značajna prepreka da se kriminalističko istraživanje nastavi'', istaknuo je Pavliček.

Kako god, mještani Trnave imaju samo jednu želju - da bombaš što prije završi iza rešetaka. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene