Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''I mi smo samo ljudi''

Političarima prometne nesreće nisu strane: Čije se suze ne zaboravlja, a čiji je automobil ljubio žardinijeru s cvijećem?

Aktualno Galerija Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 9 Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 9 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 10 Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 10 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 8 Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 8 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 7 Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.hr +5 Hrvatski političari u prometu: Ilustracija - 6 Galerija 1/10 >>
Političarima prometne nesreće nisu strane, a ni vožnja u alkoholiziranom stanju. No, najčešće sve prođe nakon nekoliko tjedana političkih trzavica. Ostavke su više iznimka nego pravilo, a pravosuđe rijetko kada s njima ima posla. Pregled donosi reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

"I mi smo ljudi" - najčešća je to izlika političara koji skrive nesreće...

''Ja sam samo čovjek'', kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

''Ja sam isto, osim što sam gradonačelnik, čovjek od krvi i mesa'', rekao je bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Prometne nesreće političara nisu rijetkost, kao ni da za volan sjednu alkoholizirani.

Najpoznatiji je slučaj pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz 2002. godine, kada je s 1,6 promila skrivio nesreću pa pobjegao, a zatim i pokušao podmiti policajce. Dao je ostavku, vratio se dvije godine kasnije i zagovarao politiku bez alkohola.

Suze jedne ministrice teško se zaboravljaju.

''Krenula sam u trgovinu i izletjela mi je pred automobil djevojčica'', kroz suze je zborila bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac, koja za upravljačem nije bila pod utjecajem alkohola, ali nakon prometne nesreće razotkrivena je afera mercedesi u dvorištu i nevažeća vozačka dozvola – za koju nije ni znala, tako je barem tvrdila, da je istekla.

Habuš je kao novopečeni varaždinski gradonačelnik 2011. s proslave Martinja otišao u službenom autu. Epilog je bio 0,94 promila i lakša prometna nesreća. ''Trenutak nesmotrenosti koji mi se zapravo nije smio dogoditi'', poručio je.

U isto vrijeme nesreću je imao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Bio je trijezan i sam je pozvao policiju.

Pročitajte i ovo Privođenje na Županijski sud u Osijeku - 8 vozio pijan, lagao... Određen istražni zatvor za Dekanića i još četvero optuženih: "Na neki način dočekao je da se ova priča rasplete"

Međutim, kultura u prometu bila je strana ministru kulture Berislavu Šipušu, koji je vozio s 1,6 promila, no dati mandat na raspolaganje nije mu palo na pamet.

Isti obrazac, ista godina, glavni akter bio je gradonačelnik Poreča, a da Istrani "vole teran i malvaziju", potvrdio je i Ivan Jakovčić, koji je već tada kao bivši župan vozio s 1,6 promila.

Policija je posla imala i s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, koji je napuhao 0,7 promila, te s Davorom Bernardićem, koji je zaustavljen s 0,94 promila.

U prometnoj bez alkohola i tadašnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić zabio se u tramvaj.

Najtežu nesreću skrivio je Radimir Čačić, i to u Mađarskoj, gdje je smrtno stradalo dvoje putnika. Podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade.

Najlakšu nesreću imao je Ivo Josipović, koji je u blizini svog stana u centru Zagreba pokupio ogradu terase kafića.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Gordan Jandroković Nakon Dekanića odzvonilo "lex šerifu"? ''Vidjet ćemo, ali treba razmišljati i o takvim stvarima''

U sličnoj nezgodi u Sloveniji sudjelovao je i Ivo Sanader, a poljubac automobila sa žardinijerom s cvijećem otkrio je veliku aferu.

Na automobilu su bile oznake drugog automobila kako bi se prikrilo da se tadašnji premijer vozi u novom BMW-u koji je kupljen protuzakonito u aferi Fimi Media.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene