Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksplodirali automobili benkovačkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas nešto prije 2 sata u dvorištu obiteljske kuće benkovačkog gradonačelnika Branka Kutije u Zadru u ekploziji su uništena dva automobila, jedno u vlasništvu Grada Benkovca i drugo u privatnom vlasništvu.

Od eksplozije je oštećeno i više stakala na njegovoj obiteljskoj kući u kojoj su se u tom trenutku nalazili gradonačelnik Kutija i njegova supruga. 

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 55 5000 posjetitelja VELIKA FOTOGALERIJA Benkovački sajam je hit! "To je nezamislivo bez prasetine" Slika nije dostupna Gradonačelniku Benkovca ipak podmetnuta eksplozivna naprava

Kako je jutros priopćeno iz Policijske uprave zadarske, nitko
nije ozlijeđen.

Na mjesto događaja izišli su istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici koji provode očevid. 

Tijekom dana očekuje se i dolazak vještaka iz Zagreba.

Benkovački gradonačelnik Branko Kutija izjavio je jutros novinarima da ne zna tko je noćas postavio eksplozivnu napravu pod njegov službeni automobil niti taj čin može
povezati bilo s kime ili bilo s kakvim svojim mogućim sukobom s nekim, jer mu nitko nije prijetio.

Eksplozivna naprava bila je podmetnuta pod službeni automobil ispod kojega je ostao veliki krater dok je privatni automobil parkiran pokraj oštećen od eksplozije, rekao je Kutija.

Nikad se u životu nisam ni potukao, kaže Kutija, ni s kim nisam u neprijateljstvu, a osim razlika u mišljenju u ponekim pitanjima, koje ne smatram nikakvim sukobima u mom svakodnevnom gradonačelničkom poslu, nema nikakvih nesporazuma koji bi nagovijestili ovakav čin.

Kutija kaže kako ne vjeruje da iza ovog terorističkog čina stoje
politički motivi, a ne zna da se zamjerio bilo komu iz nekih drugih pobuda.

"Sinoć sam došao doma oko 21 sat. U kući sam bio sa suprugom, a djecu smo prije dva dana odvezli kod bake u Zagreb. Kada se čula eksplozija, nastavili smo spavati. Petnaestak minuta poslije pozvonila je policija i nakon toga sam shvatio što se dogodilo", rekao je benkovački gradonačelnik Branko Kutija.

Gradonačelnik Benkovca Branko Kutija član je HDZ-a. Već je gotovo 10 godina gradonačelnik, a član je i Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije. 

Sve dosadašnje lokalne izbore u Benkovcu dobivao je s apsolutnom prevlašću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene