Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta optužnica

DORH objavio za što terete vozača autobusa smrti: Okrenuo se prema stražnjem dijelu autobusa...

Kosovski autobus sletio kod Slavonskog Broda
Kosovski autobus sletio kod Slavonskog Broda DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kosovski autobus sletio kod Slavonskog Broda Kosovski autobus sletio kod Slavonskog Broda Foto: DNEVNIK.hr Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Foto: DNEVNIK.hr +0 Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Galerija 1/3 >>
Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 52-godišnjeg vozača koji je 25. srpnja 2021. godine prouzročio prometnu nesreću u kojoj je život izgubilo 10 osoba, dok je 11 putnika bilo teško ozlijeđeno.

Podignuta je optužnica pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu protiv državljanina Republike Kosovo (1969.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Naime, okrivljenog 52-godišnjaka se tereti da je 25. srpnja 2021. oko 6:15 upravljao autobusom kosovskih registarskih oznaka desnim kolničkim trakom u smjeru istoka, u blizini mjesta Sibinj, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

"Tereti ga se da se, lakomisleno smatrajući kako neće ugroziti druge sudionike u prometu, okrenuo prema stražnjem dijelu autobusa odakle je čuo buku, tako da nije mogao pratiti prometnu situaciju ispred sebe niti pravac kretanja autobusa, zbog čega nije na vrijeme primijetio da je autobus počeo prelaziti preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi i travnate bankine s južne strane kolnika sve dok nije udario prednjim dijelom u smjerokazni stupić.

Pročitajte i ovo Autobus u prometnoj nesreći Vozač se branio šutnjom Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skliska cesta VIDEO Autobus s Kosova udario u kamion s drvima u Bugarskoj: Ozlijeđeno 29 putnika, među njima i djeca

Tereti ga se da je potom poduzeo radnju skretanja u lijevo i kočenje, uslijed čega je došlo do zanošenja autobusa i njegovog prevrtanja, kojom prilikom je, od posljedica zadobivenih višestrukih teških ozljeda, na mjestu nesreće smrtno stradalo deset putnika, a jedanaest je putnika zadobilo ozljede teške naravi", izvijestili su iz DORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene