Odjeća kojom se kradljivac služio u pljačkama (Foto: PUZ)
Odjeća kojom se kradljivac služio u pljačkama (Foto: PUZ) Foto: PUZ

Uhvaćen je na području Novog Zagreba u blizini poslovnice banke koju je očito planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već nekoliko dana mota sumnjiva osoba.


Zagrebačka policija osumnjičila je 28-godišnjaka da je u protekla dva i pol mjeseca počinio pet razbojništava u kojima je uz prijetnju plinskim pištoljem i lažnom bombom ukrao 120 tisuća kuna i potom ih potrošio na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Vezani članci Opljačkana pošta na Trešnjevci Još jedna pljačka u Zagrebu: Oružjem zaprijetio zaposlenicama, nitko nije ozlijeđen Policijski očevid (Foto: Arhiva/Petar Glebov/PIXSELL) Uhvaćen pljačkaš koji je u dvije godine orobio 11 trgovina, razbojnik je "pao" nakon posljednje pljačke na Trešnjevci

Uhvaćen je na području Novog Zagreba u blizini poslovnice banke koju je očito planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već nekoliko dana mota sumnjiva osoba.

Slijedom tih informacija isplanirana je "opservacija terena" te su policajci kod sumnjivca prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici RBA banke u City Centru One.

Odjeća kojom se kradljivac služio u pljačkama (Foto: PUZ)
Pištolj koji je lopov oduzeo zaštitaru u jednoj pljački (Foto: PUZ) Foto: PUZ

To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebalo poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen, rekao je na konferenciji za novinare voditelj Službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović, koji je pohvalio rad policajaca iz VI. policijske postaje u Novom Zagrebu.

Osumnjičeni muškarac dosad je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je poznat u određenim krugovima borilačkih sportova prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor.

Na ispitivanju je priznao nedjela, a za bombu je rekao da je lažna, odnosno da ju je kupio u trgovini za igračke i da ju je bacio u rijeku Savu. Na meti su mu uz banku bile dvije poslovnice pošte, u sklopu trgovačkog centra po jedna ljekarna i trgovina te mjenjačnica od koje je odustao jer mu nije krenulo prema planu.

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske. (D.B./Hina)

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje

Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu''