Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upumpavali plin

Dolijao i drugi serijski pljačkaš bankomata: Eksplozijama plina dolazili do novca, ukrali više od milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava primorsko-goranska uhitila je muškarca (50) osumnjičenog za provale u bankomate.

Policajci PU primorsko-goranske uhitili su hrvatskog državljanina (50) osumnjičenog za provalu u bankomate. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUMNJA NA EKSPLOZIV Vodice: Opljačkan bankomat na benzinskoj pumpi Slika nije dostupna U manje od minute Pogledajte kako je nadzorna kamera snimila najbržu pljačku

Sumnjiče ga da je s 54-godišnjim hrvatskim državljaninom eksplozijama plina iz plinskih boca provaljivao u bankomate iz kojih su ukrali više od milijun kuna

Taj je dvojac osumnjičen za provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu ove godine iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna.

Zahvaljujući brzom, profesionalnom i stručnom postupanju policijskih službenika Sektora kriminalističke policije i I. policijske postaje Rijeka, u rujnu ove godine, nakon provale u bankomat na području Kantride uhićen je 54-godišnji hrvatski državljanin, a isto tako pronađen je i veći dio otuđenog novca, odnosno 954.000 kuna, kaže se u priopćenju policije. 

U nastavku kriminalističkog istraživanja provala u bankomate na području ove Policijske uprave, kao i potrage za spomenutim 50-godišnjakom, utvrđeno je da su spomenuta dvojica 30. listopada 2018. godine na isti način provalili i oštetili bankomat na području Čavli te otuđili više od 500.000 kuna.

U pljačke bankomata išli su ukradenim automobilima koji su kasnije pronađeni. Za 50-godišnjakom koji je danasuhićen bila je raspisana tjeralica, a on će biti prepraćen u istražni zatvor.

Policija ga sumnjiči za ukupno šest kaznenih djela, tri teške krađe i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene