Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška krađa

Policija uhitila osobu osumnjičenu za provale u bankomate: Punili ih plinom kako bi izazvali eksploziju

Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka)
Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) PU zagreba?ka
Aktualno Galerija Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka +0 Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Galerija 1/4 >>
Policija je uhitila osobu osumnjičenu za tri kaznena djela, od kojih su dva ostala u pokušaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura"

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili kriminalističko nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih su dva ostala u pokušaju.

Naime, sumnja se da je zajedno s još najmanje jednom osobom, 1. srpnja 2019. godine u Trnskom, nakon prethodnog onesposobljavanja video nadzora u neposrednoj blizini i planskih pripremnih radnji, pokušao provaliti u bankomat koji se nalazi u sklopu trgovine na način da su unutrašnjost bankomata ispunili plinom, izazvali eksploziju izvorom električne energije i oštećenje bankomata.

Pri tome su ujedno popucala stakla na trgovini dok oštećenje na bankomatu nije bilo dovoljno kako bi dovršili djelo s ciljem otuđenja novca. U tom slučaju nisu uspjeli otuđiti novac.

Prethodno, 6. lipnja 2019. godine su u Sigetu u jednom danu onesposobili video nadzor u blizini bankomata, koji je ugrađen u sklopu poslovnice pošte, da bi ga kroz otvor za izdavanje novca ispunili plinom te izazvali eksploziju i oštećenje uslijed čega su oštetili i vanjske stjenke poslovnice.

Nakon toga, kroz nastala oštećenja na poslovnici ušli su u prostor pošte te iz bankomata tom prilikom otuđili novac.

Osim navedena dva djela, prvo su sumnja se, počinili 17. travnja 2019. godine u Svetoj Nedelji, s namjerom protupravnog pribavljanja imovinske koristi, provalili u trgovinu unutar koje se nalazi bankomat.

U otvor za isplatu novca stavili su cjevčicu s namjerom ispuštanja plina u bankomat, međutim od daljnjeg činjenja djela su odustali i udaljili se ništa ne otuđivši, priopćila je PU zagrebačka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene