Policija je uhitila osobu osumnjičenu za tri kaznena djela, od kojih su dva ostala u pokušaju.

Galerija


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Vezani članci Pljačka bankomata Besramni lopovi iz Italije pokušali opljačkati bankomat usred karantene, na kraju se proslavili zbog traljavosti Eksplozija u Poreču Burna noć u Istri: Porečane probudila snažna eksplozija - lopovi raznijeli bankomat i izazvali požar, u Umagu provaljeno u banku...

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili kriminalističko nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih su dva ostala u pokušaju.

Naime, sumnja se da je zajedno s još najmanje jednom osobom, 1. srpnja 2019. godine u Trnskom, nakon prethodnog onesposobljavanja video nadzora u neposrednoj blizini i planskih pripremnih radnji, pokušao provaliti u bankomat koji se nalazi u sklopu trgovine na način da su unutrašnjost bankomata ispunili plinom, izazvali eksploziju izvorom električne energije i oštećenje bankomata.

Pri tome su ujedno popucala stakla na trgovini dok oštećenje na bankomatu nije bilo dovoljno kako bi dovršili djelo s ciljem otuđenja novca. U tom slučaju nisu uspjeli otuđiti novac.

Prethodno, 6. lipnja 2019. godine su u Sigetu u jednom danu onesposobili video nadzor u blizini bankomata, koji je ugrađen u sklopu poslovnice pošte, da bi ga kroz otvor za izdavanje novca ispunili plinom te izazvali eksploziju i oštećenje uslijed čega su oštetili i vanjske stjenke poslovnice.

Nakon toga, kroz nastala oštećenja na poslovnici ušli su u prostor pošte te iz bankomata tom prilikom otuđili novac.

Osim navedena dva djela, prvo su sumnja se, počinili 17. travnja 2019. godine u Svetoj Nedelji, s namjerom protupravnog pribavljanja imovinske koristi, provalili u trgovinu unutar koje se nalazi bankomat.

U otvor za isplatu novca stavili su cjevčicu s namjerom ispuštanja plina u bankomat, međutim od daljnjeg činjenja djela su odustali i udaljili se ništa ne otuđivši, priopćila je PU zagrebačka.