Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanski konzul obavješten o svemu

'Događaj poput ovog na Kornatima šteti turizmu u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija od jutros intenzivno pokušava rasvijetliti izgred koji se dogodio u srijedu navečer na Kornatima s petero talijanskih turista, koji su izvijestili talijansku javnost da su brutalno pretučeni u restoranu 'Aquarius' unutar Parka prirode Telašćice u Maloj Proversi, uvali između kornatskog otoka Katina i Dugog otoka.

Petero talijanskih turista navodno je pretučeno pošto su od osoblja zatražili račun za plaćenu večeru. Kako se doznaje u zadarskoj Policijskoj upravi, policija pokušava uspostaviti vezu s Talijanima koji taj slučaj nisu prijavili policiji, nego je informaciju o tom događaju dojavio jedan hrvatski građanin, kaže zamjenica glasnogovornice te Policijske uprave Sonja Šimurina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poginuli vatrogasci Suđenje Slavici: 'Bili su pougljeni, vidite čovjeka koji bi trebao biti mrtav, a živ je' Slika nije dostupna Tko nije poslao kanader? Obitelji poginulih vatrogasaca traže svjedočenje Mesića: Odlučivao je o svemu

>> Strava na Kornatima: Goste prebili i bacili u more

Po njezinim riječima, od talijanskog konzulata u Splitu policija je dobila identitet talijanskih gostiju te nakon toga pokušava s njima stupiti u vezu radi informacija o događaju. Zasad, kaže, nije poznato gdje su i jesu li svojom jahtom napustili Hrvatsku. Istodobno je prije podne vlasnik restorana 'Aquarius' pozvan na obavijesni razgovor u zadarsku Policijsku upravu, koji je u tijeku, rekla je za Sonja Šimurina.

'Treba imati dobru volju kako bi se turisti proveli a Hrvati zaradili'

Talijanski konzul u Splitu Augusto Vaccaro izjavio je za Hinu da je skupina talijanskih turista prijavila slučaj tom konzulatu. 'Mi smo odmah nazvali i izvijestili hrvatsku policiju i tražili da provjeri slučaj. Hrvatska policija bila je vrlo susretljiva i dobro smo surađivali', rekao je, dodajući kako skupina talijanskih turista do jučer nije prijavila slučaj policiji, ali to će učiniti danas, a rekli su mu da će danas obaviti i liječnički pregled.

'Mislim da ovaj slučaj nema nikakve veze s mržnjom i nesnošljivošću prema Talijanima ni s rasizmom, ali činjenica je da ovakvi događaji mogu šteti turizmu u Hrvatskoj', kazao je konzul. Pritom je ustvrdio kako je u interesu hrvatskih i talijanskih turista da se takvi slučajevi ne događaju.

'Treba imati dobru volju kako bi se dala mogućnost turistima da se dobro provedu, a Hrvatima da zarade', rekao je konzul Vaccaro. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene