Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gostoljubivost' prema turistima

Strava na Kornatima: Goste pretukli i bacili u more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski turisti koji su jedrilicom krstarili po Kornatima vjerojatno će zauvijek pamtiti ljetovanje u Hrvatskoj. Nakon večere u restoranu Aquarius zatražili su račun i dogovoreni prijevoz do njihove jedrilice, a dobili - batine!

Elvira Terranova, novinarka talijanske novinske agencije AdnKronos, ispričala je nimalo ugodnu pustolovinu njezina društva na kornatskom škoju Katini, u sklopu Parka prirode Telašćica. Njih petero u utorak popodne rezerviralo je mjesta za večeru u Aquariusu, uz dogovor da im vlasnik nakon večer organizira prijevoz s jedrilice na obalu i nazad. Već dok su jedrilicom ulazili u Malu Proversu, približio im se čamac s osobom iz restorana Bagatella, koji ih je pozvao k sebi, no oni su mu rekli da su se već predbilježili u Aquariusu. 'Ne bih vam ih preporučio, to su prijeki ljudi', rekao im je ugostitelj no oni su mislili da je to samo konkurentsko prepucavanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

 

Staklo u palačinkama

Tijekom večere, u kojoj je sudjelovalo još jedno četveročlano društvo, dvoje gostiju za stolom pronašlo je komadiće stakla u svojim palačinkama. Palačinke su odnijeli i donijeli im nove. No, pravi problemi su nastali kad je na red došao račun. 3.336 kuna za njih devetero, a restoran nije primao kartice. Ponudili su plaćanje u eurima što su u restoranu preračunali u 466 eura, dakle po tečaju od 7,15 kuna za euro. Nije im bilo drago, ali ipak su platili i zahtijevali račun. I tu je sve počelo - račun nisu dobili, a kada su zatražili da ih prebace do njihove jedrilice kako je bilo dogovoreno nastali su novi problemi. 'Ništa od toga', rekli su im u Aquariusu.

'Nakon što smo pojeli zatražili smo račun koji je bio u kunama. Imali smo samo eure i kreditne kartice. Pristojno smo zamolili ako možemo platiti u eurima. Oni su napravili izračun promjene valute iz kune u eure, naravno oni su to sebi jako dobro na svoj način preračunali. Tada smo se počeli žaliti kako računica nije u redu, a oni su odgovorili kako nisu banka već sami odlučuju. Nismo htjeli ići dublje u polemiku platili smo onoliko koliko su nas tražili', objasnila je talijanska novinarka.

Ostali bez torbica i mobitela

Optuženi vlasnik restorana ima pak drugačiju priču tvrdi da Talijani nisu u cijelosti podmirili račun i bili glasni i neugodni. 'Pozvao sam curu u kuću koja je bila najbliža. ona je ušla u kuću i pitala što je. Rekao sam joj u čemu je problem. Mislim da je čak imala namjeru platiti, ali za njom je ušao jedan koji je cijelo vrijeme bio glasan i možda pijan te koji je počeo vikati vi ste lopovi, prevarili ste nas, i tako dalje', kazao nam je Zoran Ramov, vlasnik restorana. Talijanska novinarka tvrdi da ih je vlasnik odbio odvesti do njihove jedrilice, a kada su i dalje inzistirali na prijevoz počela je gužva. Ramon je odbio odvesti ih, kazavši im kako je on povrijeđena stranka i kako i on, baš kao i oni, ima svoj obraz.

'Apsolutna sramota'

'U jednom trenutku izašla su tri gorostasa iz kuhinje i vlasnik im je naređivao što da čine. To je bilo nešto što u životu nisam vidjela. Krenuli su na mene šakama. Jednu prijateljicu gurnuli su na zemlju, a drugu su bacili u more. Naša dva prijetnja su također zaradila batine. Bilo je prestrašno, grozno. Nakon 15 minuta prošao je jedan skiper sa barkom, ukrcali smo se i tako došli do naše jedrilice i pobjegli glavom bez obzira. O incidentu sam obavijestila ambasadu i konzulat te hrvatski turistički ured u Rimu, jer to je apsolutna sramota', opisala je nemili događaj Terranova.

Na kraju će zadnju riječ imati policija koja je pokrenula istragu, ali tek nakon što dođu do svih talijanskih turista, koji su napustili mjesto događaja prije njihovog dolaska. Tad će pasti i odluka hoće li biti prekršajnih ili kaznenih prijava.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene