Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak na izlogu zatvorene trgovine u Savskoj 9 u Zagrebu 'osvanula' je prijeteća poruka 'Klat ćemo Hrvate', napisana na ćirilici. Ovu poruku standardno su pratila i četiri ćirilična slova C. Nakon obavljenog očevida policija i vatrogasci su uklonili natpis.


Policiji je slučaj prijavljen danas prijepodne, a zasad joj nisu poznati počinitelj, ni vrijeme ispisivanja grafita, kojeg su nakon očevida izbrisali vatrogasci. Grafit je crnim flomasterom bio ispisan na jednom od plakata kojima je oblijepljen izlog nedavno zatvorene trgovine.

Vezani članci Potres Hrvati napravili kaos na profilu za obavijesti o potresima: ''Bilo bi vrijeme da se naviknete!'' Slika nije dostupna 'Vladajuće pozivamo za stol da riješimo situaciju'

U prošlu subotu su na nekoliko mjesta na zagrebačkoj tržnici Dolac uočeni crnim sprejem ispisani grafiti sa slovom 'U' i kukastim križevima. U srijedu je pak na državnoj cesti Vinkovci-Vukovar, na dijelu između Nuštra i Bršadina postavljen Betonski stup obojen u crvenu, bijelu i plavu boju s ćirilićnim natpisom 'RS Krajina'.