Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za 5 lažnih dojava

Bivši sudac autor lažnih dojava o bombi u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zagrebački općinski sudac 68-godišnji Željko K. uhićen je zbog sumnje da je od ožujka do svibnja ove godine pet puta telefonom anonimno lažno dojavio o podmetnutoj bombi na Općinskome kaznenom sudu.

Osumnjičeni je centralu suda, na kojem se protiv njega vodi postupak zbog krivotvorenja, četiri puta zvao iz telefonske govornice i jedanput sa svojeg mobitela, nakon čega je i otkriven. Nakon svake dojave sud je bio evakuiran, a prostorije pregledane.

Policija je osumnjičenoga 68-godišnjaka kazneno prijavila zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina te ga je privela u istražni centar Županijskoga suda. Nakon ispitivanja zadržan je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Neslužbeno se doznaje da je Željko K. bio općinski sudac od 1971. do 1976., kada je dobio otkaz jer je u obrazloženju jedne presude napisao da je tadašnji jugoslavenski čelnik Josip Broz Tito zločinac.

Zagrebački općinski građanski i kazneni sudovi nerijetko su na meti anonimnih dojavljivača, a dosad se uvijek utvrdilo da je riječ o lažnim dojavama. Iza anonimnih dojava uglavnom stoje stranke koje tako žele odgoditi ročišta, a počinitelji uglavnom ostaju nepoznati. Lani je u Zagrebu bilo 50 anonimnih dojava od kojih su se mnoge odnosile upravo na ta dva suda. Za širenje lažnih i uznemirujućih glasina najblaža kazna je novčana, a najteža do tri godine zatvora. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene