Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaredali se sudari na moru

16-godišnjakinja čija je majka jučer poginula na jet skiju bori se za život u bolnici, a na Hvaru još jedna nesreća s teškim ozljedama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od dvoje djece koja su jučer ozlijeđena u pomorskoj nesreći, u kojoj je poginula državljanka Njemačke, jedno ima ozljede opasne po život, a drugo je lakše ozlijeđeno, javila je policija.

U Marini kod Trogira jučer oko 16 sati, turistkinja se jet skijem, na kojem je vozila i dvije kćeri, zabila u jedrilicu i poginula, a djeca su prevezena u bolnicu nakon što su ih građani izvukli iz mora.

Pročitajte i ovo Policija Trebat će strpljenja U najgore vrijeme: Lančani sudar pred Mostom slobode blokirao Zagreb Sudar automobila u zagrebačkim Dugavama - 4 Policija na terenu FOTO/VIDEO U prometnoj nesreći sudjelovala tri automobila: Ozlijeđena jedna osoba

Svega sat vremena nakon ove tragedije na području Hvara, na otvorenom moru istočno od rta Jerolim te zapadno od otočića Pokoji sudarila su se dva skutera i 26-godišnjakinja je teško ozlijeđena. Ona je bila na zaustavljenom skuteru kad se u nju zabila 27-godišnjakinja iz Francuske zbog neprilagođene brzine. Francuskinja je prilikom zaustavljanja udarila u stražnji dio zaustavljenog skutera.

26-godišnjakinja je nakon pružene hitne medicinske pomoći u Hvaru prevezena u KB Split gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede zbog čega je zadržana u bolnici.

Slijedi podnošenje kaznene prijave protiv 27-godišnje državljanke Francuske, javila je splitska policija.

Podsjetimo, posljednjih dana nanizale su se pomorske nesreće na hrvatskoj obali. Na prepunoj plaži u Premanturi nepoznata osoba izgubila je nadzor nad gliserom, udarila u susjedni brod, prošla preko drugog i na koncu udarila u treće plovilo.

Prije nekoliko dana čitatelj nam je poslao snimku sudara dva jet skija kod Korčule u kojem je sam ozlijeđen. Stradali su mu prsti desne ruke, no ističe da je imao sreće kao i njegov prijatelj koji je "skoro ostao bez glave" kad je na njih naletio vozač jet skija.

Iznajmljivač brzih plovila u Dnevniku Nove TV upozorio je kako se do vozačkih dozvola dolazi prelako te neiskusni vozači predstavljaju opasnost, a ističe i kako je posebno česta i opasna vožnja jet skija preblizu obaleTomislav Krinčić koji se već 20 godina bavi iznamljivanjem brzih plovila kaže kako bi svi trebali imati osobnu odgovornost i ne upravljati plovilom kako ne bi upravljali ni automobilom ako ga ne znaju voziti.

Na zdrav razum poziva i državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver koji je kaže da će lučka kapetanija provoditi nadzore i kažnjavati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene