Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od burze do vlastite tvrtke

Sav novac uložila u posao: Širi se izvan Hrvatske i zapošljava druge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politologinja Andrijana Majstorović (26), autorica prve personalizirane knjige za djecu u Hrvatskoj, sav zarađeni novac uložila je u svoju drugu knjigu, proširila posao i ide na inozemno tržište.

'Da bi bio junak pravi, pruži ruku svakome, ne budali, od prijateljstva nema važnije stvari!' Rečenica je to iz personalizirane knjige za djecu autorice Andrijane Majstorović koju nam je pročitala. Djeca o prijateljstvu uče s Plastelinkom, posebnim superjunakom.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Sačinjen od plastelina, izvodi svakakve trikove i pretvara se u brojne likove', kaže Andrijana.

>> Uz troje djece ostvarila uspješnu znanstvenu karijeru!

A glavni junak njezinih priča svaki put je neko drugo dijete. 26-godišnja Andrijana piše personalizirane knjige i svojim riječima djecu odvodi u svijet bajki. 'Djeca u ovakvim knjigama nisu samo promatrači, već i sudionici same priče, što ih može navesti na pomisao da je čitanje nešto uzbudljivo, knjiga postaje nešto blisko, pa čak i osobno', kaže Andrijana.

Zaradu od nekoliko stotina prodanih primjeraka prve knjige 'Planet patuljaka' uložila je u Plastelinka. 'Bez kredita, bez dugovanja, bez minusa.'

A sve je počelo kada je prije dvije godine, nakon diplome na politologiji, završila na burzi. Zahvaljući dobroj ideji, sama je sebi našla posao. 'Ja bih rekla da je moja poduzetnička priča dosta neobična jer mene je u poduzetništvo odvukla ideja koja mi se javila o samom proizvodu.'

A njezina dobra ideja od ljeta će se prodavati i na europskom tržištu. 'U planu imamo niz novih projekata, nadamo se da ćemo u ovoj godini izdati još dvije nove knjige, sad je u pripremi prijevod knjige na engleski i njemački jezik', kaže Andrijana.

Uskoro će i zaposliti svog prvog suradnika. 'Moja želja je da kroz svoju djelatnost okupim i dam priliku mladim, kreativnim ljudima, što ilustratorima, što piscima', napominje Andrijana.

Okružiti se kreativnim snovotvorcima i u svijet bajki odvesti još puno djece Andrijanina je želja. Iako joj poduzetnički život ostavlja malo slobodnog vremena, kaže, ne može ni zamisliti da radi nešto drugo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene