Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Troje djece i rad na doktoratu - možda zvuči kao teško ostvariv cilj, ali Željki Fiket to je uspjelo.


Željkin posao nikada ne prestaje. Trenutačno, u sklopu doktorata pokušava otkriti koliko čovjek i priroda utječu na podmorje Novigradskog mora. 'Kad radite u znanosti radite u stvari cijeli dan, razmišljate o tome cijeli dan! Tako da to možete raditi i kod kuće i u autobusu, svugdje', kazala je Željka.

Vezani članci Slika nije dostupna Za rukom joj pošlo ono što uspije tek rijetkima Slika nije dostupna Među mladim kolegama, u Hrvatskoj joj nema ravne!

Iako naporan, posao joj nikad nije dosadan jer voli ono što radi. Nedavno je osvojila prestižnu stipendiju Za žene u znanosti. 'Nisam mogla vjerovati. Bila sam stvarno iznenađena i u šoku', ispričala je Željka.

>>
Koče ih birokracija, nedostatak poticaja i šovinizam, ali one ne odustaju

'To je jako lijep osjećaj da postoje tako vrijedne, sposobne znanstvenice koje imaju čak rezultate međunarodnog ranga', kazao je akademik Zvonko Kusić, predsjednik povjerenstva 'Za žene u znanosti'.

Mentora osvajanjem stipendije nije iznenadila. Zaista u trenutku kad me Željka telefonom nazvala i rekla što se dogodilo, bio sam vrlo, vrlo zadovoljan. Ono što je posebno zanimljivo i što je možda i bio razlog za ovu nagradu je to što je, unatoč velikom i teškom angažmanu, kao znanstvenica uspjela u privatnom životu osnovati brojnu obitelj', kazao je Željkin mentor, dr. Goran Kniewald.

Ni supruga nije iznenadilo to što je osvojila nagradu. 'Zato jer je poznajem, znam koliko je ambiciozna, koliko je radova publicirala, kako se odnosi prema djeci... nisam bio pretjerano šokiran, bio sam jako sretan, ali sam očekivao', kazao je Željkin suprug Tomislav.

Željka se nada da će i dalje uspješno balansirati ljubav prema svojoj obitelji i želju za novim znanstvenim dostignućima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook