Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova Ibiza Sport Coupe još je jedan dokaz da je Seat, barem izgledom, najsportskiji dio Volkswagen grupacije. Već naglašen, agresivni izgled petero-vratne verzije, na Sport-Coupeu još više dolazi do izražaja.


U unutrašnjosti nema takve dizajnerske zaigranosti ali daleko od toga da je Ibiza dosadna. Sve je pregledno i funkcionalno, što nas ne iznenađuje, jer je upravo to odlika svih automobila rađenih na platformama iz Wolfsburga.
Ipak moramo izdvojiti dvije stvari - vrlo dobra prednja sjedala te kožno kolo upravljača .

Vezani članci PR Ovlašteni Volkswagen, Audi, SEAT i ŠKODA servisi nastavljaju pružati punu podršku svim svojim klijentima i tijekom pandemije Slika nije dostupna VIDEO: Prva Ibiza mini karavan - drugačija od ostalih

Izgled Sport Coupea dao bi naslutiti malo žešće performanse od stvarnih, koje omogućava ne tako potentan motor.

Atmosferski 1.6 litreni benzinac razvija 105 konja, i zasad je najjači u ponudi. Nije sklon visokim okretajima, a osim buke i povećane potrošnje, nećete postići puno više tjerajući ga u crveno. Ako ste skloni dinamičnijoj vožnji morat ćete se strpjeti do dolaska TSI motora.

Glavna prednost ove Ibize, u odnosu na konkurenciju, je atraktivan izgled. To je njen najjači adut ali ovdje svakako treba uvrstiti i solidnost izrade, tipičnu za VW koncern. Cijena nije nebitna, no obzirom da razlike u cijenama sličnih automobila nisu velike, izgled bi, po nama, mogao prevagnuti. Stoga bi Ibiza SC trebala biti još jedan uspješan Seat.

Emisiju Automotiv možete gledati na programu Nove TV nedjeljom u jutarnjim satima.