Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto 'OPERI ME'

Umjetnost prljavih automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan umjetnik napravio je repliku čuvene Djevojke s bisernom naušnicom slikara Johannesa Vermeera na gotovo najnevjerojatnijem platnu koje se može zamisliti: na prašnjavom vjetrobranskom staklu automobila.

Scott Wade svoju će specijalnost skromno opisati kao 'umjetnost prljavih automobila' međutim takva definicija ni izbliza ne opisuje nevjerojatnu vještinu kojom ovaj umjetnik stvara svoja djela i preciznost njegovih slika u prašini, koje su sve osim običnih črčkarija na prljavom staklu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završne riječi Praljkova obrana: Hrvatska nije imala teritorijalne pretenzije Slika nije dostupna Suđenje Jadranku Prliću Karnavas haaškim tužiteljima: Služite se Prokrustovom posteljom!

Osim što uspijeva ukomponirati Mona Lisu i Zvjezdanu noć u jedno jedinstveno djelo, Wade također ‘slika’ i portrete i to osoba poput Alberta Einsteina i poznatog nogometaša Ronaldinha.

Njegovi potezi kistom preko prašnjave površine stakla jednako su precizni i delikatni kao i da slika uljem na platnu a njegov rad čini se gotovo kao dvodimenzionalna forma još jedne grane umjetnosti u nestajanju: građenje kula u pijesku.

Ovakva umjetnička djela traju gotovo onoliko koliko i kula od pijeska – malo vode i replika Mona Lise ili portret Alberta Einsteina nepovratno nestaju.

Istina je, Wade ne čeka da pronađe taman dovoljno prljav auto da bi napravio novo umjetničko djelo već namjerno zapraši šajbu. Ono što je prilično ironično jest da se staklo prvo mora kompletno očistiti da bi se prašina primila.

Pohvala za umjetnika s naše strane! 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene