Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak cijenjenih sportaša

Renaultov sportski model Alpine stiže 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef renaultovog sportskog odjela Alpine, Bernard Ollivier je u svom posljednjem intervjuu otkrio nekoliko novosti vezanih uz lansiranje novog francuskog sportskog modela koji je najavljen konceptnim A110-50 iz 2012.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najava novog modela Renault predstavio konceptni Alpine Celebration Slika nije dostupna Prije svega sportski Ponuda renaultovog Alpinea bi mogla uključivati SUV-ove i hibride

Podsjetimo, riječ je o modelu čiji je razvoj Renault započeo s Caterhamom, no kasnije su se partneri razišli te je francuski proizvođač otkupio udio britanskog u ovom joint venture projektu i nastavio dalje sam.

Prije svega, Ollivier je potvrdio kako će proizvodnja započeti krajem 2016. u renaultovim pogonima u Dieppeu, u Francuskoj, a prve isporuke bi trebale uslijediti početkom 2017. Drugim riječima, službena bi premijera konačne produkcijske izvedbe trebala biti održana najkasnije početkom 2016, a možda i ranije.

U Renaultu očekuju godišnju podaju od oko 3.000 primjeraka, no u prvim godinama bi zbog "faktora novosti" ta broja mogla biti i nešto veća te dosegnuti 5.000 jedinica. Dakako, cijena za sada još uvijek nije poznata.

Isto vrijedi i za tehničke specifikacije. Naime, vjeruje se kako bi produkcijski model mogao pokretati otraga-središnje smješteni 1,6-litreni turbo benzinski motor snage oko 300 KS uparen sa stražnjim pogonom. I dok se podatak o snazi ne čini pretjerano impresivnim u obzir treba uzeti kako bi ovaj automobil trebao težiti oko 1100 kg.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene