Obavijesti Video Pretražite Navigacija
James Bond

Podvodni Lotus Esprit kojime je Roger Moore harao Bahamima ide na aukciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volite James Bonda i imate nešto viška novaca na računu? Ovo je pravo vrijeme za vas jer je na aukciji upravo ponuđen Lotus Esprit podvodni automobil iz James Bonda

Legendarni 007 LOTUS ESPRIT 'SUBMARINE' pojaviti će se na aukciji u Londonu a sigurni smo da pasionirani kolekcionari automobila i ljubitelji memorabilije iz James Bond filmova trljaju ruke i spremaju se za ozbiljno nadmetanje.

Pročitajte i ovo Kovanica iz kolekcije posvećene Jamesu Bondu Velika obljetnica Kovanica od 6 tisuća eura: Britanija predstavila kolekciju kovanica posvećenu slavnom filmskom junaku PR James Bond - Za smrt nema vremena Čekanje je konačno gotovo

Aukcijska kuća RM Auctions u rujnu ove godine, točnije od 8. do 9. rujna, na aukciji će ponuditi jedan jedini funkcionalni podvodni automobil korišten u filmu iz James Bond serijala, Špijun koji me volio. Ovaj potpuno funkcionalan podvodni automobil dizajniran je i opremljen da može raditi pod vodom. Automobil koji vidite na fotografijama kojim je Roger Moore pobjegao negativcima i šokirao kupaće na jednoj plaži na Bahamima jedan je od najpoznatijih filmskih automobila svih vremena i nikada se dosad nije našao u prodaji.

Bondovi automobili uvijek su bili u najmanju ruku vanstandardni, sa svojom serijom raketa, satelita i raznih drugih opcija, ali niti jedan nije bio toliko otkačen da se pretvara u pravu podmornicu. U filmu Špijun koji me volio, Roger Moore je bio na redu za uprizorenje famoznog britanskog tajnog agenta te je upravo on imao čast upravljati ovim prekrasnim bijelim Lotusom. Filmski fanovi diljem svijeta proglasili su ga najdražim filmskim automobilom svih vremena.

Kao i svi drugi Bondovi automobili, i on je bio opremljen pozamašnom ponudom oružja i spravica osmišljenih da zbune i ometu neprijatelja i pomognu Bondu da osvoji još jednu pobjedu za svoju Kraljicu i svoju zemlju.

Ovaj konkretan Lotus Esprit ima i svoje filmsko ime 'Wet Nellie' a razvijen je iz jedne od šest karoserija Esprit modela. Jedini potpuno funkcionalni primjerak izradio je Perry Oceanographic iz Riviera Beacha na Floridi a upravo se taj pojavljivao u ključnim scenama u filmu. Na setu ga je vozio Don Griffin, umirovljeni američki mornarički specijalac i testni pilot za Perry Oceanographic, koji je upravljao vozilom koristeći motorizirane propelere i posebno dorađen upravljački mehanizam. U to vrijeme, automobil je navodno koštao 100.000 dolara, što bi danas iznosilo oko gotovo pola milijuna dolara.

►►►   Od sada James Bond može sve raditi u Aston Martinu!

Nakon što je odradio snimanje podvodnih scena na Bahamima, vozilo je otpremljeno na Long Island gdje je stajao u neupadljivom skladištu narednih deset godina. Sudbina se kasnije uplela u priču te je 1989. sadržaj skladišnog prostora nakon neplaćene rente stavljen na aukciju bez popisa inventara. Jedan bračni par iz regije na slijepo je ponudio skroman iznos a možemo samo zamisliti kako su se iznenadili, zapravo zaprepastili kad su vidjeli da se u netom kupljenom skladištu krije legendarni 007 podvodni Lotus Esprit. Nakon službene procjene, novi vlasnici svako toliko su pokazivali Lotus javnosti, ali uglavnom je bio dobro skriven i čuvan. Do sada.

Aukcijska kuća RM Auctions prodala je još jedan poznati James Bond automobil, zapravo najpoznatiji James Bond automobil na svijetu, Aston Martin DB5 koji je Sean Connery vozio u nevjerojatno popularnom Goldfingeru i Operaciji Grom. Aston Martin prodan je za nevjerojatnih 2.9 milijuna funti 2010. godine, a baš nas zanima koliku će cijenu postići Lotus.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene