Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ovako bi mogla izgledati buduća perjanica Ferrarija – F80 superautomobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunski nezavisni dizajner Adriano Raeli zamišljao je kako bi izgledao mogući nasljednik Ferrari LaFerrarija a evo što je osmislio.

Većina ljudi još uvijek je u fazi nevjerice i oduševljenja vezano za nevjerojatan primjer inženjeringa u obliku Ferrari LaFerrari modela. Neki su otišli korak dalje te već razmišljaju kako bi mogao izgledati potencijalni nasljednik ovog nevjerojatnog superautomobila. Jedan dizajner pretočio je svoja razmišljanja na tu temu a on se zove Adriano Raeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Adriano Raeli, rodom iz Italije, završio je studij dizajna prometnih sustava u Pasadeni u Kaliforniji. Nakon što je živio u brojnim zemljama diljem svijeta, tečno je naučio govoriti engleski i španjolski jezik. Prema vlastitom iskazu, Raeli voli stvarati i razvijati nove ideje a vrstan je u crtanju, izradi rendera i 3D modeliranju u CAD programima i konvencionalnim materijalima poput gline.

Ono što vidite na slikama je Ferrari F80 Raeli koncept a njegov tvorac opisao ga je kao ''cestovno legalni F1 automobil.''. Poput Enza i LaFerrarija koje bi naslijedio, F80 nosi mnoge dizajnerske elemente zajedničke prethodno spomenutim modelima poput oštro oblikovanog nosa i dugačkog, agresivnog stražnjeg kraja.

A Raelijev F80 ne bi samo izgledao kao da je došao s drugog planeta, već bi i performanse automobila bile van ovog svijeta. Automobil bi pogonio twin-turbo V8 motor s 900 KS uz dodatnu KERS jedinicu koja bi potmogala rad motora dostavljajući dodatnih 300 KS (ukupno 1.200 KS). Masa vozila iznosila bi tek 800 kg.

Za ubrzanje od 0-100 km/h s takvom bi konfiguracijom F80 bilo potrebno tek oko 2,2 sekunde dok bi se brzinomjer zaustavljao negdje oko 500 km/h.

Tko kaže da Ferrari nije automobil za svaki dan?

Kako vam se dopada jedinstvena Ferrari limuzina iz 1980?

Raeli već ima na umu potencijalne kupce za ovaj preludi superautomobil. Nick Mason, bubnjar Pink Floyda i kolekcionar Ferrari automobila koji inače glasi kao vrlo osebujna persona, jedan je od njih po mišljenju dizajnera.

Naravno, ne smijemo zaboraviti da je cijeli ovaj projekt pod jednim velikim upitnikom. Iako je ovo samo render iz glave pasioniranog dizajnera, valja reći da mu ideja nije loša, a tko zna, možda se i ekipi iz Ferrarija dopadne pa uzme Raelijevu viziju u obzir kad se odluči na uvođenje nasljednika LaFerrarija, iako se to neće dogoditi tako brzo.

Adriano Raeli je radio na mnogim drugim projektima a među njegovim automobilističkim projektima valja spomenuti Saleen 3E, Alva Roadboard i Alfa Romeo Azzura. Sve radove ovog fenomenalnog dizajnera pogledajte na njegovoj službenoj stranici!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene