Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova Honda CBR1000RR Fireblade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast 20 godina postojanja Fireblade modela japanski proizvođač predstavlja novu generaciju - CBR1000RR.

Honda je i službeno predstavila CBR1000RR Fireblade model za 2012. godinu u čast 20. godišnjice od lansiranja prvog Fireblade modela još 1991. godine, a radilo se o CBR900RR motociklu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Novi superbike predstavljen je istovremeno na dvije svjetski poznate utrke, na 24-satnoj utrci na Le Mansu u sklopu svjetskog 'endurance' prvenstva u Francuskoj, te u 11. rundi svjetskog 'superbike' prvenstva u talijanskoj Imoli. Novi Fireblade za 2012. godinu ljubiteljima motocikala predstavili su John McGuinness koji se s novim CBR1000RR utrkivao na Le Mansu za Honda TT Legends Team, te Jonathan Rea koji je vozio u Italiji za Castrol Honda Team.

Pobjednik Isle of Man TT utrke čak 17 puta, John McGuinness, o novom Fireblade modelu rekao je sljedeće: ''Ja sam osobno jako slab na Fireblade modele. Vozio sam ih u raznim utrkama tijekom godina i imao sam vrlo mnogo uspjeha s njima. Zapravo, neke od najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri doživio sam s Firebladeom – od TT pobjeda do ovogodišnje pobjede na svjetskom 'endurance' prvenstvu. Predstavljanje novog modela ovdje na Le Mansu prilično je uzbudljivo i čast mi je da sam baš ja odabran da ga predstavim. Sjajno je što će tisuće obožavatelja moto utrka i Firebladea diljem svijeta imati priliku vidjeti ga uživo.''

Jonathan Rea, vozač Castrol Honda tima na svjetskom 'superbike' prvenstvu kaže: ''Osjećam se kao da sam odrastao uz Fireblade motocikl. To je legenda od motora i nevjerojatan je osjećaj biti ta osoba koja će službeno predstaviti najnoviju verziju. Izgleda zaista fantastično i ne mogu dočekati da ga provozam.''

Hirofumi Fukunaga, voditelj projekta CBR1000RR Fireblade rekao je da je ovo model koji će omogućiti svim ljubiteljima superbike klase motocikala, uključujući i one najiskusnije, da uživaju u svom CBR1000RR Fireblade modelu jer novi model donosi više zabave tijekom dinamičnije vožnje i više užitka u nešto mirnijoj vožnji nego ikada prije.

Novi dizajn – nova prednja maska, slojevita glavna oplata i novi stražnji kraj donose agresivniji i dinamičniji izgled novom CBR1000RR modelu. Novi prednji i stražnji ovjes – prvi puta na proizvodnom motociklu novi CBR1000RR donosi tehnološki napredan stražnji dvostruki amortizer za mekaniju vožnju i brži odaziv, te bolju prianjivost na površinu.

CBR1000RR Fireblade također ima novu 43mm teleskopsku prednju vilicu. Estetski vrlo privlačni 12-kraki kotači od aluminija s novim vilicama također poboljšavaju upravljivost. Multifunkcionalni LCD ekran prikazuje brzine, okretaje i ima mjerač prolaznog vremena po krugu te se može podesiti u 4 različita tipova prikaza.

Redni 4-cilindrični motor zapremnine 999 kubika u novom Firebladeu za 2012. dostavlja će oko 175 KS pri 12.000 o/min te 112 Nm okretnog momenta pri 8.500 o/min. Sa masom od 199 kg, ovaj motocikl sa punim spremnikom od 17.7 litara preći će 300 km.

Novi Fireblade biti će dostupan u bijeloj, crvenoj i crnoj kombinaciji boja. Znači, sada treba štediti novce do sljedeće sezone!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene