Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jaguar izradio najkulerski Tour de France prateći automobil ikada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poseban odjel Jaguara pod vrlo bondovskim nazivom Special Vehicle Operations Dept izradio je poseban F-Type Coupe za članove britanskog tima biciklista Team Sky koji se ove godine bore za osvajanje prestižne žute majice a mi bi samo dodali – totalno cool!

Tour de France je tradicionalno događaj na dva kotača kojime dominiraju biciklisti čija je najveća želja osvojiti tu prestižnu žutu majicu. U sklopu suradnje s britanskim biciklističkim timom koji se krije iza naziva Team Sky, Jaguar je zadužio svoj Special Ops odjel iliti odjel za posebne operacije (da, upravo se tako zove!) da izrade unikatni F-Type Coupe koji će biti podrška spomenutom timu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Automobil nosi poznate trkaće boje Team Sky-a koje su prenesene i u unutrašnjost automobila uz ostale grafike britanskog biciklističkog tima. ''Ovaj T-Type koncept je vozilo svjetske klase koje će pomoći da izvučemo ono najbolje iz našeg tima na TT etapama,'' rekao je Sir Dave Brailsford, voditelj Team Sky-a.

SpecOps odjel uklonio je stražnje vjetrobransko staklo i osmislio vrlo kreativno rješenje za montiranje dva trkaća bicikla Team Sky ekipe na stražnji kraj. Ispod bicikala namontiranih na stražnjem kraju, u onome što je ostalo od prtljažnog prostora, nalazi se poseban izvor struje za radio uređaje i mikrofone tako da direktor tima može komunicirati sa svojim biciklistima.

Automobil se temelji na F-Type R Coupe modelu a pod poklopcem se nalazi 5.0-litreni V8 model sa superpunjačem koji dostavlja 550 KS i 680 Nm okretnog momenta.

Jaguar je službeni sponzor Team Sky-a od samog osnutka tima 2010. godine a podržao je britanski biciklistički tim i u pobjedničkim kampanjama 2012. i 2013. godine s flotom potpuno novih Jaguar XF Sportbrake modela. Doista je lijepo imati takvog sponzora, zar ne?

Visoko-performansna limuzina koja dolazi iz Jaguara

Napokon dobar Jaguar

''Razvoj ovog F-Type Coupea je posljednji u nizu primjera našeg zajedničkog uvjerenja da pomičemo granice i pružamo inovativna tehnološka rješenja, kako na biciklu tako i mimo njega. Vizualni učinak F-Type Coupea tijekom 20. etape natjecanja svakako će pojačati interes za Team Sky i naše jedinstveno partnerstvo,'' kaže direktor JLR Global Brand Experience odjela, Mark Camerom.

Ovo unikatno vozilo koristiti će direktor tima i njegovi pomoćnici tijekom 20. etape natjecanja Tour de France koja počinje 26. srpnja a proteže se od mjesta Bergerac do Perigueuxa.

Ako vas zanima kako je stvoren ovaj poseban Tour de France F-Type Coupe, pogledajte video koji vam donosimo u nastavku!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene