Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amaterske utrke serijskih motora

Grobnik pod opsadom bajkera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako prognoza za prošlu subotu nije bila naklonjena bajkerima, na Grobniku je ipak održan još jedan Moto Happening, jedini događaj ovakve vrste u Hrvatskoj.

MotoHappening je slobodni trening motociklista na automotodromu Grobnik koji je već tradicija 39. put. Sastoji se iz tri dana treninga i nedjelja i tijekom ta tri dana motociklisti ovdje vježbaju dobru vožnju a na kraju dana imaju mogućnost voziti tzv racing for fun, utrke za zabavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija očevid u tijeku Tragedija na autocesti: Motociklist pao, od teških ozljeda preminuo na licu mjesta Ilustracija jeziva ispovijest Obitelj doživjela horor na autocesti: "Vikala sam mužu neka zaključa vrata, bojala sam se da nikad nećemo pobjeći"

Dakle, smisao Moto Happeninga nije klasično utrkivanje, već rekreacijsko nadmetanje na stazi kojom su nekada jurili najbolji svjetski motociklisti.

Svi željni ispitivanja mogućnosti svojih motocikala to su mogli učiniti u različitim klasama, ovisno o namjeni samog motora. Tako je i ove godine održan tradicionalni Aprilia-Spyke-Vemar kup.

Uz to, vlasnicima Aprilia motocikala omogućena je besplatna rekreativna vožnja po stazi. No talijanski se brend istaknuo i ekskluzivnom prezentacijom svog novog modela. Riječ je o najopakijem naked motociklu na tržištu. Jedini u toj klasi s V4 pogonskim agregatom koji istiskuje čak 167 konjskih snaga.

Posebnost Tuona V4 su i potpuno nova izvedba šasije, tri mape rada agregata za trenutačno prilagođavanje performansi vozačevim potrebama, te APRC– druga generacija sustava dinamičke kontrole, razvijenog na osnovu iskustva Aprilije u natjecanjima.Svi kupci novog super-nakeda dobivaju i jedinstven poklon.

Ukoliko volite motocikle, svakako dođite na idući Moto Happening. Riječ je o četrdesetom, jubilarnom izdanju, koje će se održati od 9. do 11. rujna. Grobnik će i tada biti pod opsadom bajkera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene