Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo u Turskoj drugo ime

Fiat Tipo - Nova limuzina u Europu sa starim imenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Fiata je potvrđeno kako će nova kompaktna limuzina najavljena ovog proljeća konceptnim modelom Aegea, na europskim tržištima nositi jedno staro i još uvijek dobro poznato ime.

 

Pročitajte i ovo Sergio Marchionne (Foto: AFP) Jedan od najuspješnijih CEO-a Bolest okončala karijeru jednog od najmoćnijih ljudi autoindustrije Slika nije dostupna Nasljednica modela Linea Fiat predstavio kompaktnu limuzinu Aegea

Konkretnije, čini se kako je informacija o imenu Egea za produkcijski model bila samo djelomično točna. Naime, Fiat će taj naziv koristiti samo u Turskog, gdje će se ovaj model i proizvoditi, dok će ostatak Europe dobiti novi Fiat Tipo. Raniji Fiat Tipo se proizvodio između 1988 i 1995.

Prodaja bi trebala započeti već do kraja ove godine, odnosno najkasnije početkom 2016, a podsjetimo kako će se raditi o štedljivom i cijenom pristupačnom automobilu kojega su iz Fiata već najavili kao automobilsku inačicu Ikee.

Novi Fiat Tipo će pokretati dva dieselska i dva benzinska motora snage između 70 i 88 kW, odnosno 95 i 120 KS, koji će biti upareni s ručnim i automatskim mjenjačima. Kupcima bi u konačnici trebali biti dostupni limuzina, hatchback i karavan.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene