Fiatov izvršni direktor Olivier Francois je otkrio nekoliko pojedinosti o dvije nove karoserijske izvedbe modela Aegea koji bi uskoro trebale slijediti već predstavljenu limuzinu. Točnije, radit će se o hatchbacku koji će biti nasljednik modela Bravo te karavanu koji će ustvari naslijediti Stilo Multiwagon.


 

Francois tvrdi kako će Aegea biti u svakom pogledu bolja od svojih prethodnika. To vrijedi kako za komapktnu limuzinu koja će prvo stići na tržište tako i za ostale dvije izvedbe koje će ju slijediti vrlo brzo. Kupce će ova dva potonja modela, tvrdi Francois, podsjećati na Ikeu, naime radit će se o "cijenom pristupačnom i pametnom izboru te praktičnom rješenju".

Vezani članci PR IKEA snažno ustaje protiv eskalacije obiteljskog nasilja kampanjom „Siguran dom je bolji dom“ Ikea (Foto:Frank Duenzl/DPA/PIXSELL) Pregače i maske za lice: IKEA proizvodi zaštitnu opremu za zdravstvene djelatnike

Aegein trio će dakle biti "funkcionalan, bez onih dijelova opreme koju kupci ustvari ne žele plaćati". Drugim riječima, fiatov je plan ponuditi tržištu "solidno izrađene, praktične i ekonomične kompaktne automobile koji će se prodavati za fer cijenu".

Na kraju dodajmo kako bi Aegea uskoro trebala stići na tržište, a sva će se tri modela proizvoditi u fiatovim pogonima u Turskoj.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.