Tihomir Orešković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Tihomir Orešković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Tihomir Orešković je otkrio da se vratiti poslovnom svijetu nakon što ode s mjesta predsjednika Vlade.


Tihomir Orešković, aktualni hrvatski premijer, ostat će u Hrvatskoj, ali čini se da se više ne namjerava baviti politikom.

Novinarima je u četvrtak potvrdio da će, nakon što ustupi fotelju predsjednika Vlade novom premijeru, ostati živjeti s obitelji u Hrvatskoj te da se namjerava baviti biznisom.

Kojim točno nije otkrio, već je rekao da će konačnu odluku donijeti nakon Nove godine. U svojim je ranijim izjavama ostavljao otvorenu mogućnost da ostane u politici.

Iako je još srpnju javno rekao da će podmiriti troškove cateringa koje su napravili on i članovi njegove obitelji tijekom odmora u državnoj vili Costabella, Orešković to još uvijek nije učinio. Premijer, naime, tvrdi da još uvijek nije dobio na uvid fakture kako bi vidio što točno treba platiti.

Podsjetimo u srpnju je objavljeno da je trošak cateringa u vrijeme dok je Oreškovićeva obitelj boravila u vili Costabella, iznosio 100.113 kuna. Suočen s tim podatkom Orešković je tada najavio da će trošak kojeg su doista napravili on i članovi njegove obitelji i platiti.