U Vladi premijera Zorana Milanovića čak osam ministara bilo je u sukobu interesa, u Vladi Tihomira Oreškovića dva slučaja, a u Vladi Andreja Plenkovića protiv ukupno pet osoba pokrenuti su postupci.

Galerija


U Vladi premijera Zorana Milanovića čak osam ministara bilo je u sukobu interesa ili povrijedilo dio tog zakona. Neki od njih i više puta. Rekorder - Siniša Varga, ministar zdravlja, u čak četiri slučaja: pokroviteljstvo kongresa 5000 kuna, rad u KB Dubrava 5000 kuna, kupnja hibridnog vozila bez sankcija te izbor pomoćnika ravnatelja, također bez sankcija.

Vezani članci Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Plenković na sjednici Vlade: ''Sustav obrane od poplava je jako dobro funkcionirao'' Slika nije dostupna Plenković popularniji od Milanovića, na izbore neće četvrtina birača?

U Vladi Tihomira Oreškovića samo dva slučaja povrede zakona o sprječavanju sukoba interesa - ali zbog jednog od njih Vlada je i pala. Podsjetimo, riječ je o Tomislavu Karamarku u aferi konzultantica.

U Vladi Andreja Plenkovića - ukupno pet osoba protiv kojih su pokrenuti postupci. Među njima i sam premijer u čak dva slučaja. Trenutačna rekorderka ove Vlade u postupcima pred Povjerenstvom je bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić s četiri slučaja i 6000 kuna kazne.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Nova afera ministrice Žalac: "Polako, polako, ima tko brine o svemu"

Marić o karti za Svjetsko nogometno prvenstvo: "Sve sam račune sam platio, a svojih se prijatelja ne odričem"