443671
443671
443671
443671
443671

Premijer Orešković o ljetovanju u državnoj vili: 'Ne vjerujem da smo toliko potrošili'

  • , 18.07.2016., 12:38
  • Autor:
  • komentara

Ljetovanje opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i njegove obitelji u državnoj vili pokraj Opatije i dalje je top tema.

 
 
 
 
Orešković će sam snositi troškove ljetovanja (Video: Dnevnik Nove TV)
Orešković će sam snositi troškove ljetovanja (Video: Dnevnik Nove TV)

Obitelj premijera Oreškovića od 13. lipnja do 10. srpnja boravila je, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, u vili Costabella kod Opatije, a u tom periodu troškovi hotelskog cateringa koji su koristili iznosili su nešto više od 85.000 kuna, neslužbeno doznaje list.

Navodi i da je, prema neslužbenim informacijama, obitelj premijera u vili boravila i za vrijeme Uskrsa kada su na catering u četiri dana potrošili 15-ak tisuća kuna. Sveukupno, dakle, oko 100 tisuća kuna za hranu i piće na odmoru premijerove obitelji koji je ukupno trajao 32 dana.

U Vladi nisu htjeli ovu informaciju komentirati, no računi još navodno nisu ni stigli u Banske dvore.

Premijer Tihomir Orešković danas je kazao kako još nije vidio fakture. 'Vjerujem da moja djeca, supruga i ja nismo toliko potrošili tijekom vikenda, iako je s nama bilo još i osiguranje. Sam ću platiti troškove', izjavio je Orešković.

Dnevnik Nove TV također je tražio odgovor koliko košta ljetovanje premijerove obitelji u vili koja je inače u vlasništvu MUP-a, no odgovor nije dobio.

Prošlog tjedna Tihomir Orešković izjavio je kako napisi o odmoru njegove obitelji znače da je izborna kampanja počela te da je dobio poruke kako će, ukoliko se politički aktivira, on i njegova obitelj biti napadani. Dan kasnije objavio je da se na predstojećim izborima ne planira angažirati.  

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se