Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal traje: Pod istragom i Dinamo u Ligi prvaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sam Mamić je otkrio kako je još jedna velika utakmica Dinama pod istragom.

U svom novom verbalnom divljanju pred hrvatskom javnosti, Zdravko Mamić je otkrio i kako je vratar Ivan Turina morao put Njemačke dati iskaz istražiteljima u aferi oko namještanja utakmica diljem Europe. Nevjerojatno, ali pod istragom policije je i utakmica pretkola Lige prvaka iz 8. Kolovoza 2006. Između Dinama i Arsenala koju su Modri izgubili s 0:3 na Maksimiru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teatar apsurda: Javio se i Bokšić koji demantira Mamićevog 'spasitelja' Slika nije dostupna U Dinamu 'razotkrili' UEFA-ina istražitelja: Prevarant i lažov!

>> VIDEO: Mamić skroz poludio i izvrijeđao novinare!

>> EKSKLUZIVNO: Brleković zbog afere namještanja podnio ostavku!

Sportske novosti pišu kako je bačena sumnja na spomenutu utakmicu zbog činjenice da je glavni akter kladioničarskih namještanja, Berlinčanin Ante Šapina zajedno s bratom Milanom bio na toj utakmici i po podacima koje ima njemačka policija navodno zaradio oko 3 milijuna eura. Isti izvor kaže i kako je netko iz hrvatskih redova digao još dva milijuna eura. Ti podaci bili su dovoljni za otvorenu sumnju istražitelja.

Pobjeda velikog Arsenala nad Dinamom u Maksimiru nije ništa čudno ni iznenađujuće, ali njemačka policija smatra kako je za istragu bilo dovoljno to što je tamo bio njihov glavni osumnjičeni koji je zaradio 3 milijuna eura Mamić je rekao kako su Turinu na ispitivanju pitali je li se izvršni dopredsjednik spuštao na poluvremenu u svlačionicu i naredio da se susret pusti. Ivan Turina proglašen je tragičarom utakmice jer je kod sva tri pogotka slabo reagirao.

Arsenal je Modre 'slomio' tek u zadnjih pola sata utakmice. Dali su Modrima dva gola u dvije minute (Fabregas 63. i Van Persie 64.), a sve je bilo gotovo 15 minuta kasnije kada Fabregas zabija svoj drugi pogodak. Dva gola su pala i nakon kiksa Marija Cvitanovića, dugogodišnjeg igrača iz Bundeslige, a kod jednog je bolje mogao reagirati i Zoran Mamić.

Pobjeda velikog Arsenala nad Dinamom u Maksimiru nije ništa čudno ni iznenađujuće, ali njemačka policija smatra kako je za istragu bilo dovoljno to što je tamo bio njihov glavni osumnjičeni koji je, sumnja se, zaradio 3 milijuna eura na dotičnoj utakmici. Njihove sumnje postoje upravo zbog Ante Šapine i kladioničarske mafije, a je li mu netko iz Dinama pomogao u ostvarenju svojih ciljeva to će se tek otkriti.

Također, koeficijenti na trijumf Topnika bili su iznimno mali. Međutim, u ponudama kladionica postoje brojne razrade na svaku utakmicu, pa je tako moguće da se netko kladio na pobjedu Arsenala s dva ili tri gola razlike, na više golova u drugom poluvremenu ili primjerice zbroj golova što su bili daleko veći koeficijenti od same pobjede londonskog sastava.

Recimo i to da su sudionici te utakmice u Dinamovom dresu redom ove sumnje proglasili neosnovanima, čak i glupima. Komentar nije htio dati Ivan Turina koji danas brani u švedskoj ligi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene