Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

U osminu finala na Srbiju ili Argentinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku reprezentaciju očekuje još jedna utakmica po skupinama prije nego li počne odlučujući dio natjecanja, kada više neće biti popravnog ispita…

S dvije sigurne pobjede protiv Irana i Tunisa hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je prvotni cilj na SP-u u Turskoj – plasman u osminu finala. Ipak, u utakmicama protiv SAD-a i Slovenije vidjeli smo one dobre i loše strane reprezentacije. Nažalost, oba dvoboja smo izgubili...

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

Činjenica je da većina Vrankovićeve momčadi nema iskustvo velikih natjecanja, a neki ključni igrači (Planinić, Ukić i Žorić) vuku probleme s ozljedama. Svidjelo se nama ili ne, u Turskoj se nalazi gotovo sve najbolje što hrvatska košarka može ponuditi. I to je realnost. Može se raspravljati o imenu ili dva, ali to je ionako stvar odabira izbornika koji snosi odgovornost za rezultat.

U posljednjem susretu po skupinama očekuje nas nezgodni Brazil. Reprezentacija koja je do posljednje sekunde protiv SAD-a bila u igri za pobjedu. Za nas susret u kojem ćemo direktno odlučivati o suparniku u osmini finala. Kako će se do naše utakmice znati rasplet druge skupine, moći ćemo birati protivnika u drugom krugu. Međutim, to zna biti dvosjekli mač. Ne uđemo li protiv Brazila maksimalno ozbiljno od prve minute, sve nam se može vratiti već u 'nock-aut' fazi.

>> Utučeni Splitter na Twitteru: Navijači, pomozite nam protiv Hrvata!

U slučaju pobjede, zauzet ćemo treće mjesto. U suprotnom, idemo na prvog iz skupine A. Kako se za prva dva mjesta u toj grupi bore Srbija i Argentina, posve je jasno kako će jedna od te dvije reprezentacije biti naš sljedeći protivnik. Vjerojatno svaki igrač, ali i član stručnog stožera ima svog favorita, no radi se o dvije reprezentacije koje spadaju u sam vrh svjetske košarke.

Gledajući iz te perspektive, potpuno je svejedno koga dobijemo. Nama bi ipak trebalo biti najvažnije odigrati dobru utakmicu protiv renomiranog protivnika, pod svaku cijenu pokušati pobijediti i onda tek razmišljati o sljedećem suparniku. Pobjeda protiv Brazila puno bi nam značila za samopouzdanje. A dobili bi i prvu ozbiljniju utakmicu. S takvim razvojem situacije mogli bi mirno čekati svoju šansu u osmini finala.

Od ove reprezentacije ne očekuje se osvajanje medalje. Ostvarili smo zacrtani cilj i sada možemo hladnije glave, bez pritiska, pokušati iznenaditi nekog od velikih. A Brazil to definitivno je. Imaju nekoliko NBA igrača (Splitter, Varejao, Barbosa) čijom igrom dirigira ponajbolji 'playmaker' ovog turnira Marcelinho Huertas. Od SAD-a i Slovenije su izgubili u dvije neizvjesne završnice gdje je odlučivala jedna lopta. Dovoljno za potpunu mobilizaciju snaga.

Iako se ne radi o ključnoj utakmici Svjetskog prvenstva, u njoj možemo puno toga dobiti. Razigrati ključne igrače, vratiti vjeru u momčad i psihološki se dignuti prije Srbije ili Argentine. No, za to nam je potrebna pobjeda kontra Brazila. Nešto što nas možda trgne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene