Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mir: Znam kako se boriti protiv Cro Copa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši prvak usporedio je Pride i UFC te zna zašto je Mirku puno teže boriti se u Americi…

Sljedeći protivnik hrvatskog gladijatora Mirka Cro Cop Filipovića u oktogonu bit će Amerikanac Frank Mir. Borba će biti održana 25. rujna (po američkom vremenu) u Indianapolisu na priredbi UFC 119, a Mir ju je najavio putem web-stranice MMAfighting.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spektakl u nedjelju od 4.00: Cro Cop protiv Mira UŽIVO na Novoj TV i GOL.hr! Slika nije dostupna Mir: Jedna pogreška protiv Cro Copa i gotov sam!

>> Cro Cop protiv Franka Mira: 'Nisam mogao odbiti vlasnika UFC-a!'

Mir je posebno komentirao 'silaznu putanju' u karijeri hrvatskog uskoro (10. rujna) 36-godišnjeg borca u mješovitim borilačkim vještinama, posebice nakon prelaska iz okrilja Pridea u okrilja UFC-a.

'Ne znam da li je Mirko zapravo ikad izgubio korak, već mislim da su borci u UFC-u sada puno agresivniji nego oni u Prideu. Proučavajući njegove borbe primijetio sam da dečki koji se povlače od njega prođu puno lošije od onih koji ga napadnu', rekao je Mir, uz dodatak da se Mirko ipak možda još prilagođava borbi u kavezu, budući je prethodno cijelu svoju karijeru kao kickboxer i kao borac u mješovitim vještinama, gradio boreći se u ringu.

Proučavajući njegove borbe primijetio sam da dečki koji se povlače od njega prođu puno lošije od onih koji ga napadnu Mir tijekom karijere ima pobjede protiv uglednih boraca poput Cheicka Konga, Brocka Lesnara, Antonija Hardonka i Antonija Rodriga Nogueire poznatijeg kao Minotaur. Upravo se protiv Minotaura trebao boriti Mir sada u Indianapolisu, no brazilski je borac otkazao borbu zbog ozljede koljena. Mir je Minotaura nokautirao na priredbi UFC 92 u prosincu 2008., a sada je želio izbrisati svaku sumnju na tu pobjedu, budući je kasnije objavljeno da je Brazilac u tu borbu ušao s ozlijeđenim koljenom i bakterijskom infekcijom.

'Nogueira je mislio da je bakterijska infekcija imala drastični utjecaj na ishod borbe, a ja se s njim ne slažem. To je prednost ovog posla, što umjesto da pričate u nečemu možete sve provjeriti i dokazati sami na licu mjesta.'

U borbu s Filipovićem Mir ulazi s porazom (nokautom) od Shanea Carwina u ožujku. Cro Cop, pak, ulazi u borbu s pobjedom nad Patom Barryjem na priredbi UFC 115.

Američki borac rođen u Las Vegasu najavio je i kakvu će taktiku primjeniti za borbu s Filipovićem. Majstor jiu-jitsua i kenpo-karatea svoju borbu vidi u borbi na tlu, ali kaže da neće odmah pokušati oboriti Hrvata.

'Mislim da je najbolji način za borbu protiv njega u početku u stajaćoj poziciji, a onda iz klinča postepeno prebaciti borbu na tlo. Borba na tlu je s njim očito lakša nego s Nogueirom.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene