Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Igrači Dinama bili su uplašeni na Poljudu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Večeras će čak 35 tisuća navijača biti 12. igrač Hajduka. Unirea mora pasti u tom grotlu…

Hajduk je sjajno ušao u sezonu u kojoj slavi 100 godina postojanja. U prvenstvu je trenutno prvi nakon četiri odigrana kola uz 15 postignutih pogodaka, a čini se i kako je Stanko Poklepović našao sustav i igru za više od jedne utakmice. Hajdukova momčad je mlada, s prosjekom od 23 godine, ali neiskustvo nadoknađuju agresivnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spektakl: Hajduk sutra pred više od 30 tisuća navijača Slika nije dostupna Pomama za ulaznicama u Splitu, Unirea u 'rasulu'!

>> VIDEO Karusel ulicama: Torcida nije dala spavati igračima Uniree

S druge strane stoji Unirea, klub koji je prošle godine igrao Ligu prvaka gdje je u gostima demolirao Glasgow Rangerse s 4:1. Iz kluba unatoč najavama još nitko nije otišao, ni igrači ni trener. Financijski problemi su tu, ali nema govora o rasulu iako su u rumunjskom prvenstvu tek na 16. mjestu.

Hajduk se uzda u pritisak Torcide i cijelog stadiona te odličnu formu svojih ofenzivnih igrača Hajduk se možda najviše uzda u svog 12. igrača – navijače. Oni su najzaslužniji za prolaz Dinama iz Bukurešta nakon zaostatka iz prve utakmice od dva pogotka. UZ Senijada Ibričića najbolji igrač Bijelih, Anas Sharbini, kaže kako protivniku u toj utakmici stvarno nije bilo lako:

'Bilo je strašno. Gledao sam igrače Dinama.. pa oni su u prvom poluvremenu bili preplašeni.'

Sharbinijeve riječi najbolje opisuje i što čeka Unireu iz Urzicenija. No, iako nisu toliko kompaktibilna momčad, ima tu prilično iskusnih nogometaša. Napadač Neaga ima 31 godinu te 23 euro utakmice i osam pogodaka, više od svih ostalih igrača Hajduka. Opasan je i Argentinac Brandan te lijevi vezni Frunza. Ta momčad je prošle godine bila druga u Rumunjskoj, a Zenit ih je iz 3. pretkola Lige prvaka izbacio s tek jednim pogotkom u St. Peterburgu.

Domaćin će se večeras uzdati u majstorije Senijada Ibričića koji igra polušpicu iza mladog i sve opasnijeg Vukušića. Tu su i krila koja igraju u možda najboljoj formi – Anas Sharbini i Marin Tomasov. Hajduk se dakle uzda u pritisak Torcide i cijelog stadiona te odličnu formu svojih ofenzivnih igrača. Rekli bismo, kao uvijek, ali znalo se često u povijesti događati da obrana i vratar kiksaju. Zato će biti važno i da rezultat bude pozitivan i za zvratnu utakmicu. Ipak je večeras u Splitu samo prvi dio velikog okršaja koji bi Hajduku mogao donijeti skupinu euro-natjecanja prvi put nakon Lige prvaka u sezoni 1994./1995.

Prijenos pratite na našem portalu Gol.hr od 20.30!

Hajduk (4-2-3-1): Radošević - Oremuš, Maloča, Buljat, Strinić - Brkljača, Andrić - Tomasov, Ibričić, Anas Sharbini - Vukušić.

Unirea (4-2-3-1): Arlauskis - Galamaz, Bilascov, Paraschiv, Paduretu- Marinescu, Bordeanu - Maftei, Neaga, Frunza- Marin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene