Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Hajduk u grotlu Poljuda potpuno razbio Unireu s 4:1!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fantastični je Hajduk novom sjajnom predstavom pred 35 tisuća navijača došao na prag najvećeg euro uspjeha nakon slavne 1995...

U još jednom ludom ambijentu Poljuda Hajduk je uspio napraviti novi podvig i još jednom deklasirao Rumunje. Nakon Dinama stradala je Unirea i to s čak 4:1. Splićani su nadigrali iskusne goste te im uputili čak 22 udarca prema golu od kojih je 12 bilo u okvir, dok je Unirea imali samo tri udarca u gol i to nakon kikseca Hajdukove obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spektakl: Hajduk sutra pred više od 30 tisuća navijača Slika nije dostupna Pomama za ulaznicama u Splitu, Unirea u 'rasulu'!

>> Rukavina doveo Dinamo na korak do Europske lige!

Unirea je čak i povela, a užasno izdanje 'bijele' obrane u prvom dijelu gurnulo je Rumunje u priliku za težak udarac domaćinu. Ipak, Hajduk je još jednom pokazao kako njegova mlada momčad (prosjek godina 23) može okrenuti rezultat.

Preokret je započeo Ibričić nakon samo pet minuta, a onda je u drugom poluvremenu slijedio totalni lom Uniree koja je mogla primiti još koji pogodak. U drugih 45 minuta Rumunji više nisu imali snage boriti se mladim i agresivnim domaćinom i to je bilo.

Od igrača treba posebno istaknuti maestralnog Senijada Ibričića koji je zabio dva lijepa pogotka, od kojih će se drugi dugi vrtjeti po glavama navijača, ali i internet stranica. Još je Ibro jedan namjestio i tako zaslužio epitet apsolutnog igrača utakmice. Obrana je opet bila slabiji dio momčadi, ali se u drugom dijelu ipak smirila. brkljača je opet zabio iako nije igrao od početka, a svoj su obol dala i krila Sharbini i Tomasov koja su bila opasna, ali malo nedorečena.

Dugo nismo vidjeli Hajduka u takvom izdanju. Ovo je najbolji start u euro sezoni nakon 15 godina, kada se igralo i četvrtfinale Lige prvaka. Hajduk je prvo okrenuo 1:3 iz Bukurešta, a onda i deklasirao klub koji je prošle godine igrao i Ligu prvaka.

No, uzvrat u Rumunjskoj neće biti nimalo lak. Neiskustvo i bahatost bi mogli stajati Bijele skupine Europa lige koja je pred vratima. Ona bi donijela Europu do Božića u Split, velike novce, pun Poljud i napokon malo sreće za brojne navijače koji su i ovaj put bili 12. igrač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene