Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spektakl: Hajduk sutra pred više od 30 tisuća navijača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada momčad Splićana traži povijesni uspjeh protiv iskusne momčadi iz prošlogodišnje Lige prvaka.

U Splitu opet vlada euforija. Prodano je čak 30 tisuća karata za sutrašnji ogled s Unireom, a u prodaju su puštene i ulaznice za mjesta koja se inače ne prodaju zbog sigurnosnih razloga. Poljud će dakle biti pun kao šipak, grotlo u kojem gostujuće momčadi teško igraju, a nekad i domaći igrači izađu s velikom mentalnom blokadom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna FOTO: Hajduk u grotlu Poljuda potpuno razbio Unireu s 4:1! Slika nije dostupna Pomama za ulaznicama u Splitu, Unirea u 'rasulu'!

>> Novi problemi za Unireu: Ostavku dao i trener Levy!

>> Svaguša smiruje euforiju: Neće nam ništa pasti s neba

Želim da se naši navijači ponašaju civilizirano te da bude spektakl kao protiv Dinama. Neka se naši navijači sjete svih onih velikana koji su gradili naš klub u ovih 100 godina' I dok će publika Hajduku ponovno biti 12. igrač, kod najvećeg rivala vlada apatija. Nakon pet uzastopnih titula navijača nema ni za lijek, a oni najvjerniji proglasili su bojkot. Pitaju se mnogi u čemu je problem, čemu svi silni naslovi kad publika ne dolazi, a dolje južno euforija kao da su uloge zadnjih pet godina bile zamijenjene.

'Opet očekujemo ambijent kakav samo ovaj grad i ova publika mogu stvoriti. Želim da se naši navijači ponašaju civilizirano te da bude spektakl kao protiv Dinama. Neka se naši navijači sjete svih onih velikana koji su gradili naš klub u ovih 100 godina', poručio je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu Stanko Poklepović.

Strateg splitskog kluba kaže kako su Rumunji dobro proučeni. Financijski problemi u klubu ne smiju zasjeniti činjenicu da oni ipak dolaze u najjačem sastavu s nekoliko igrača koji mogu odlučiti utakmicu. Nitko nije otišao, čak ni trener Levy koji je dao ostavku, ali će voditi momčad u Splitu.

Klub koji je prošle godine igrao Ligu prvaka je vrlo iskusna momčad s prosjek od 29 godina. S druge strane, Hajdukovci imaju prosjek 23 godine. 'Naša je momčad mlada i neiskusna. Pritisak će nestati kad izađu pred publiku koja će ih nositi', hrabri svoje nogometaše Poklepović koji je naglasio kako će u Splitu biti samo 'prvo poluvrijeme', pa neće biti jurnjave za rezultatom od prve minute kao protiv Dinama.

Brojke kažu kako Unirea teško zabija, ali i teško prima pogotke. Nisu zatresli protivničku mrežu čak šest utakmica i svi se nadaju kako neće proraditi baš na Poljudu. Što se ozljeda tiče, upitan za susret je jedinomladi reprezentativac Mirko Oremuš, dok će Danijel Subašić s gola izbivati zbog dva žuta kartona. Njega bi trebao zamijeniti mladi vratar Radošević, dok će Režić biti spreman ukoliko Oremuš ne bude mogao zaigrati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene