Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U utorak navečer održava se prva polufinalna večer natjecanja za Pjesmu Eurovizije u Oslu. Naše predstavnice Feminnem nastupaju druge polufinalne večeri u četvrtak.


Na obje polufinalne večeri nastupa po 17 zemalja, od kojih će prema glasovima žirija i publike deset ući u finale te će, uz domaćina Norvešku i 'veliku četvorku' (Francuska, Engleska, Njemačka i Španjolska) nastupiti u Oslu u subotu navečer.

Vezani članci Damiano David - 1 Svijet je preko noći poludio za frontmenom Maneskina, a što domaće dame kažu kad su muškarci i šminka u pitanju? Norveška policija (Foto: AFP) Pucnjava u džamiji u Norveškoj: "Napadač je imao ksenofobna stajališta, želio je širiti teror"

Kladionica William Hill najbolje šanse u prvom polufinalu daje Belgiji i Islandu, a najmanje Portugalu i Makedoniji. Od sudionika druge polufinalne večeri najveće šanse za prolazak u finale imaju Azerbejdžan i Izrael, dok najmanje imaju Švicarska i Nizozemska.

>> 'Hrvatska je konzervativna i katolička, zato ne igramo na seksipil'
>> Bi li Feminnemke prihvatile nemoralnu ponudu?

Sa sedmim mjestom druge polufinalne večeri, Hrvatska ima velike izglede za završni nastup u Oslu, a britanska kladionica najveće izglede za ukupnu pobjedu daje Azerbejdžanu (Safura s pjesmom 'Drip drop'), zatim Njemačkoj, Izraelu i Armeniji.