Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donosimo kratki pregled misterioznih događaja iz 1942. koji je inpirirao film 'Invazija svijeta: Bitka za Los Angeles'.


Američki blockbuster 'Invazija svijeta: Bitka za Los Angeles' dolazi u hrvatska kina 17. ožujka. Film je baziran na istinitom događaju na nebu iznad Los Angelesa, koji je u literaturi poznat kao 'Velika zračna opsada Los Angelesa' ili 'Bitka za Los Angeles'.

Vezani članci Slika nije dostupna Vožnja taksijem vrijedna 25.000 kuna! Slika nije dostupna FOTO: Toples ljepotice u kadi i u Los Angelesu

U ekskluzivnom videoprilogu kojim producenti najavljuju film, svjedoci, istraživači i novinski isječci oživljavaju događaj koji se zbio u noći 25. veljače 1942. kada je američka protuzračna obrana raketama gađala neidenticirani leteći objekt, koji je snažnom laserskom svjetlošću obasjavao Los Angeles.

Događaju je svjedočilo nekoliko tisuća ljudi, a službeno izvješće američke vojske nekoliko dana kasnije sugeriralo je da je bila riječ o kolektivnoj halucinaciji prouzrokovanom sveopćoj ratnoj psihozi te da se radilo o običnom metereološkom balonu. No, činjenice su da je u napadu šest osoba poginulo, a novine su objavile i dosta jasne fotografije NLO-a.

Fenomen 'Bitka za Los Angeles' do danas je ostao omiljena tema raznih istraživača, a koliko će najnoviji film 'Invazija svijeta: Bitka za Los Angeles' pomoći u rasvjetljavanju činjenica, doznat ćemo uskoro.