Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za Njujorčane tražiti od taksiste da vas prebaci do Brooklyna često je nemoguća misija, jer oni jednostavno odbijaju voziti tamo, no što ako je u pitanju taksi vožnja duga 4.480 kilometara?


Mohammed Alam pristao je povesti profesora Dana Wuebbena i investicijskog bankara Johna Belitskyja od New Yorka sve do Los Angelesa, i to za samo 5.000 dolara. Put je trajao šest dana, a dvojac je za dogovorenu cifru sretno stigao u Los Angeles, ostvarivši time zacrtani plan oko kojeg su se dogovorili prilikom proslave Wuebbenovog 32-og rođendana.

Vezani članci Dostavljači i taksisti, ilustracija Dostavljači i taksisti o radu preko aplikacija: "To je moderno ropstvo, proživio sam pakao. Biti pošten i je*en u Hrvatskoj ne ide" Slika nije dostupna Dramatična snimka spašavanja perača prozora sa skele na 17. katu

Usput su stali i u Las Vegasu te su na stolu za 'blackjack' (ajnc) uspjeli osvojiti 2.000 dolara. Iako bi prema taksimetru put od new Yorka do Los Angelesa stajao 17.000 dolara, avanturistički dvojac Alamu je ponudio okruglo 5.000 dolara, a ovaj je pristao. Za usporedbu, vožnja avionom u prvoj klasi na istoj relaciji košta 3.494 dolara.

Putem su prošli kroz 12 američkih saveznih država, a za dvojicu prijatelja ovo je bila avantura veća od samog života. 'Činilo se kao da su svi odsutni. Rekao sam, napravimo nešto veliko, zabavno, ozbiljno, magično i veće od nas samih. Misliš da bi nas taksi poveo od New Yorka do Los Angelesa?', prepričao je Belitsky kako je sve počelo, prenosi Daily Mail.

Obitelji taksiste avantura se nije svidjela i bili su protiv toga da dvojicu prijatelja poveze na dalek put, no Alamu se oduvijek sviđala otvorena cesta. 'New York je pun automobila i uvijek je gužva. Tamo vani automobila uopće nema', izjavio je nakon puta Alam. Dvojica prijatelja još uvijek nisu odlučili kako će nazad do New Yorka.