Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje UN-ove agencije za izbjeglice (UNHCR), posjetila je u utorak žrtve potresa u haićanskom glavnom gradu Port-au-Princeu.


Angelina Jolie, koja je već bila u brojnim humanitarnim misijama za pomoć izbjeglicama u dvadesetak zemalja svijeta, posjetila je bolnicu u Port-au-Princeu i nekoliko improviziranih naselja u kojima su smještene žrtve potresa.

Po dolasku u bazu UN-a, blizu zračne luke u Port-au-Princeu, Jolie je samo mahnula novinarima. Dužnosnici UNHCR-a objavili su da je njezin posjet 'privatan'.

Vezani članci Kriza na Haitiju (Foto: AFP) Pucnjevi blizu američkog veleposlanstva na Haitiju - State Department Nemiri u Haitiju zbog korupcijskog skandala (Foto: AFP) Nemiri na Haitiju: Prosvjednici postavili goruće barikade od hrpe smeća, gradom su se mogli čuti hici

>> Angelina Jolie posjetila djecu žrtve potresa na Haitiju

Glasnogovornik UNHCR-a u Ženevi Andrej Mahečić odbio je iznijeti pojedinosti o boravku slavne glumice na Haitiju, pozivajući se na sigurnosne razloge i uobičajenu politiku da se ne otkrivaju detalji posjeta njihovih veleposlanika dobre volje.

Jolie je u ponedjeljak posjetila haićansku djecu koja se od posljedica razorna potresa liječe u susdjednoj Dominikanskoj Republici.

Angelina Jolie i njezin suprug Brad Pitt su nakon potresa 12. siječnja darovali milijun dolara organizaciji Liječnici bez granica.