Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski kulinarski stručnjaci preinačili su tradicionalnu japansku tempuru. Ignorirali su pravilo da se voda i ulje ne miješaju, a u cijeloj priči profitirale su zlatne ribice koje iz vrelog ulja dobivaju hranu.


Nova ekološka tempura sastoji se od dva dijela; prvi je voda iznad koje se nalazi vrelo ulje. Zanimljivo je da je ta ista voda,  temparature oko 20 stupnjeva, dom zlatnih ribica koje žive od komadića hrane koja prođe kroz ulje zagrijano na 160 stupnjeva Celzija. 

Vezani članci Slika nije dostupna Riba nije bila zlatna, ali je imala zlatan sat Slika nije dostupna Ribica preživjela 21 sat izvan vode

'U vodu smo stavili zlatne ribice kako bismo dokazali da vrelo ulje neće zagrijati vodu. Novi aparat za tempuru u potpunosti je siguran', kaže Yoshiharu Sato, glasnogovornik tvrtke koja je osmislila  ekološku tempuru. 

'Ovaj izum ćemo patentirati. Dodavanjem vode, standardno prženje postaje način pripreme puno laganije i zdravije hrane koja nema smrad pečenog ulja', dodaje Sato. 

Život riba nije ugrožen, u tempuri sretno žive pet-deset godina.

Ekološka tempura prodaje se po cijeni od 320.000 yena.