Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amater znanstvenik snimio je, sudeći po reakcijama, do sada najbolje snimke misterioznog čudovišta iz škotskog jezera Loch Ness.


'Nisam mogao vjerovati što vidim; crno biće dugačko oko 15 metara, koje se poprilično brzo kreće vodom', kaže Gordon Holmes, 55- godišnji laboratorijski tehničar koji je cijeli događaj snimio prošle subote.

Vezani članci Slika nije dostupna Riješen misterij Loch Nessa! Slika nije dostupna Čudovište iz Loch Nessa 'vidljivo' na Google Street Viewu

On kaže da je spomenuto biće kretalo ravno oko 10 kilometara na sat. 

'Prvo sam pomislio da je riječ o velikoj jegulji, one imaju zmijasti oblik kakav ima i navodno čudovište, možda bi jegulje mogle objasniti cijeli misterij  oko Loch Nessa', kaže Gordon. 

Jezero Loch Ness najveće je i najdublje jezero u Velikoj Britaniji, a prate ga brojni mitovima i misteriji. Sa svojom najdubljom točkom od 230 metara, dublje je i od Sjevernog mora. 

Oceanolog i promatrač mitske Nessie, nada se da će se detaljnom i kvalitetnom analizom novih snimaka konačno utvrditi o čemu je riječ. 

'Malo sam postao skeptičan vezano uz događaje u ovom jezeru, no jedva čekam analizu ovih, nema dvojbe, do sada najboljih snimaka', dodaje.