Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karla Atalić, zagrebačka "prvašica", pobijedila je u nagradnoj igri "Trka znanja" Učilice "IgRom do ZNanjA" za školsku godinu. 2007./2008. i osvojila vrijednu nagradu "Obećana zemlja", a to je više od tri tisuće četvornih metara zemlje u okolici Varaždina.


Riječ je o četveromjesečnoj igri znanja Učilice - edukativne igre za osnovnoškolce, kojoj je poruka "Samo se znanjem i zalaganjem može uspjeti".

Vezani članci Angelo Mattich Načelnik Višnjana "koji radi na razvoju vlastite obitelji" u kameru priznaje da krši zakon, općina kupuje njegove monografije: "Rekao mi je da jede sedam puta na dan" Slika nije dostupna Gabrijela se bori s rijetkom vrstom tumora, učenici prikupljaju novac za zahvat koji će ju spasiti od amputacije noge: "Stvarno sam šokirana, bez riječi smo"

Svrha je Učilice poticati i razvijati srednjoročni i dugoročni fokus osnovnoškolaca i utjecati na to da djeca zamjećuju i usvajaju stvarne vrijednosti naspram obilja negativnih vrijednosti koje se promiču djeci i mladima, priopćeno je danas iz "Učilice".

Karla je tako postala možda najmlađa zemljoposjednica, ali svakako jedina koja je svoju zemlju zaradila isključivo svojim znanjem, ističe se u priopćenju i dodaje da je pobjednica izjavila kako je presretna te da će joj to biti dobar poticaj da i dalje vrijedno i marljivo uči jer se, smatra, učenje očito jako isplati.

I drugi učenici koji su sudjelovali u toj igri dobit će vrijedne
nagrade, točnije 139 nagrada, a to su paketi knjiga, obuća, mobiteli i pretplate na časopise.

Nagrada će svečano biti uručena 21. veljače u 11 sati na samoj "Obećanoj zemlji" u nazočnosti predstavnika organizatora, grada domaćina i Dječjeg sabora znanja.

Učilica je jedinstvena hrvatska poučna zabavna računalna igra za učenje, provjeru i ponavljanje cjelokupna obveznoga osnovnoškolskog gradiva, uključivo i izborne predmete, četiri strana jezika i informatiku.

Sadrži više od 40.000 pitanja koja su u potpunosti usklađena s nastavnim planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (po HNOS-u).

Autor Učilice je Željko Markota, vlasnik tvrtke "Markottel".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju