Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzna bogatašica Paris Hilton trebala bi u svibnju posjetiti Dubrovnik, i to McLarenovim Mercedesom kojim će sudjelovati u reliju London - Azija - London.


Najavio je to na konferenciji za novinare Maximillian Cooper, vlasnik i osnivač najpoznatije utrke luksuznih automobila Gumball 3000, a prenosi Jutarnji list.   

Vezani članci Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika pozvao sugrađane na cijepljenje: "A Vi, dragi antivakseri..." PR Pročitajte kako su ovi sretnici gledali finale EURO 2020

Uz Paris Hilton, najavljeno je da će među vozačima najskupljih limenih ljubimaca biti i glumci Adrian Brody te Owen Wilson, manekenke Jodie Kidd i Caprice, voditelj emisije 'Jackass' Johnny Knoxville, a možda čak i umirovljeni nogometaš Zinedine Zidane. 

Cooper je ustvrdio kako se nada da će na utrci biti i neki od dosadašnjih sudionika, poput Hugh Hefnera, Quentina Tarantina, Snoop Dogga, Nicolaca Cagea, Kylie Minogue, Daryl Hannah.

Na utrci, koja bi trebala krenuti 29. travnja s londonskog Trafalgar Squera i na istome mjestu završiti 5. svibnja, sudjelovat će 120 automobila i natjecatelji iz 40-ak država. Cooper je rekao da će start utrke pred milijun ljudi označiti zadnji James Bond, Daniel Craig, i da će se utrka prenositi u čak 158 država.

Automobili će iz Londona najprije avionom biti prebačeni u Amsterdam gdje će sudionici sudjelovati na rođendanu nizozemske kraljice, a zatim će voziti do Frankfurta. Avionom će se ponovno prebaciti do Istanbula, koji je i najistočniji dio rute. Od Istanbula će se ići u Atenu, a nakon toga preko Makedonije, Albanije i Crne Gore do Dubrovnika. U Dubrovnik će natjecatelji pristizati 2. svibnja od 15 do 18 sati i svi će se parkirati na Placi (Stradunu).

Nakon koktela s lokalnim uzvanicima iz svijeta glazbe, politike i mode u hotelu Excelsior i noćenja ujutro će kolona krenuti prema Zagrebu. Cooper kaže da će sudionike primiti gradonačelnik Milan Bandić te da će se automobili parkirati na Trgu bana Jelačića. Iz Zagreba kolona ide prema Bratislavi, pa prema Berlinu i na kraju prema Londonu.