Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkup žohara - 25 centi po komadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako imate žohare, mogli bi nešto i zaraditi. Prirodoslovni muzej u Houstonu otkupljuje ove omražene insekte kako bi upotpunio zbirku kukaca koji jedu trulež.

Houstonski muzej nudi 25 centi po žoharu, a potrebno im je 1.000 komada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok Slika "Slike" su izložene Muzej umjetniku platio 67.000 eura za dvije slike, predao je prazna platna i nazvao ih "Uzmi novac i bježi"

"Američki žohari narastu i do 5 centimatara, mogu letjeti i vole život u Houstonu jer im pogoduje subtropska klima", izjavila je entomologinja Laurie Pierrel.

Žohari će biti dio zbirke insekata koji, jedući trulež, ustvari doprinose čistoći. 

"Oni su čistaći, nešto poput zbrinjavanja otpada. Da ih nema, bilo bi puno više smeća", ustvrdila je Pierrel te dodala da nije pravedno što se žohare smatra prljavim bubama koje prenose bolesti. 

"Oni su vrlo čisti, kao recimo mačke. Sami sebe čiste cijeli dan. Često ulaze u kuće kroz cijevi i tada im se za noge lijepe problematiče organske tvari koje se tamo nalaze. No, oni to sve kasnije očiste", kaže Pierrel.

Idućih nekoliko dana Pierrel će provesti ispred muzeja s kantom za žohare i novcem za 'nalaznike'. Žohari će se u muzeju hraniti istim stvarima koje bi jeli u bilo kojem domu diljem svijeta. 

"Najčešće im ubacimo komadiće kolača, jabuke, naranče, mačju hranu, pseću hranu.... Naši insekti dobro jedu", dodala je Pierrel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene